Изглед зна да превари

      Београд,тржни центар Ушће, 15h : 53 min. На другом спрату  у једном од кафића седи жена тридесетих година сама за столом и пије цеђену поморанџу. Дотерана,лепо нашминкана,дамског држања.  У црној је краткој хаљини,на ногама има љубичасте ципеле са високим потпетицама. За сто поред њеног седа жена са бебом у колицима. Неколико кеса она спушта поред своје столице на под. Жена за столом поред ње,после извесног времена,љубазно се смеши беби ,тепа јој и тако ступа и у разговор са бебином мајком.

Смеју се,причају. Неколико тренутака разговор траје а затим беба почиње да плаче. Мајка јој тапше,умирује је,а затим устаје да је подигне из колица.

Прича детету,тепа му и откопчава каишеве у колицима а за то време жена која седи близу нагиње се преко стола,брзо завлачи руку од једну од кеса,узима тек купљене наочаре и брзо их ставља у своју торбу. За то време,жена узима своју бебу из колица,срећна што се дете смирило. Ова друга зове конобара,плаћу своју цеђену поморанџу и устаје. Љубазно се поздравља,бебу дира по нози,смеши се и одлази.