О нама

„Журналист“ је портал студената новинарства Факултета политичких наука Универзитета у Београду. Основан је 2011. године у сарадњи Амбасаде Сједињених Америчких Држава у Београду и Факултета политичких наука са заједничким циљем – да студенти добију јединствену онлајн платформу на којој ће практично моћи да примењују своја теоријска знања.

За деценију постојања, студенти су написали више од 2.000 текстова. На „Журналисту“ се може прочитати око 600 интервјуа са најважнијим личностима из света науке, културе, уметности, спорта… Студенти су и вредни репортери, па се на нашем сајту налазе стотине необичних репортажа из земље и иностранства. Ништа мање важни нису колумна и чланак, које су будући новинари и те како вежбали да пишу.  Неки од најбољих радова представљени су у рубрици посвећеној студентској награди „Боривоје Мирковић“.

У другу деценију рада редакција „Журналиста“ улази спремна да дочека нове генерације студената и са њима унапреди сајт. Радујемо се новим колегама и њиховим идејама и текстовима.