Воља као „теорија свега“

Сцена из филма "Теорија свега"

Апатија. Незадовољство. Депресија. Стрес. Сваки дан је испуњен нерасположеним лицима која иду на посао и враћају се кући. Говоре како им је тешко, како немају пара, жале се на све на шта се може жалити и проклињу дан када су се родили. Осмех се доживљава као чудо или као облик лудила. Видите физички здраве здраве људе са болесном душом и без било какве воље да оздраве од депресије и несреће. Они воле да уживају у својој депресији. Срасли су са њом. Она је део њих.

Филм „Теорија свега“ мотивише људе да изађу из црне рупе у коју су се ушушкали. Говори о Стивену Хокингу, човеку који је доказао да је добра воља загарантовани победник. Само нам воља може помоћи да поспешимо квалитет нашег живота, избави нас из депресије и исиса несрећу увучену у нама самима. Стивен Хокинг је физичар, коме су, још док је био студент, лекари дијагнозирали амиотрофичну латералну склерозу и отписали су га. АЛС је болест која захвата моторне неуроне, претвара човека у биљку и оболели убрзо и умру. Уз велику подршку пријатеља, породице и жене почела је његова борба. Воља. Жеља за животом. Живео је сваки дан као да је последњи. Стварао је, радио на себи, прилагођавао се ситуацијама и стањима у којима се налазио. Ако би пао, устао би и наставио даље. Није се он прилагођавао свету, већ је он свет прилагодио себи. Воља је надокнадила све физичке недостатке и дала му је живот. Човек, кога су пре педесет година отписали, и данас је жив. У јануару пуни 74 године.

  Квалитет живота не зависи од наше физичке способности, већ од нашег стања у глави. Човек треба научи да цени живот, макар био овакав или онакав, јер је он непроцењив. Са позитивним вибрацијама долазе срећа, испуњеност, љубав и све лепе ствари овога света.

Драги читаоче, сутра када кренеш на посао, факултет или небитно где, набаци осмех и остани позитиван чак и ако буде гужва у саобраћају. Осетићеш велике промене у свом, до сутра, тешком животу.