“ Трофеј Београда 2012.“

Иван Дујмовић и Мила Драгић

Такмичење у прескакању  препона ”  Трофеј Београда “ одржано је 20. и  21. октобра на теренима коњичког центра  “ L’amour du cheval”. У највишој утакмици  висине 130 цм  победио је Срђан Грмашкоски на кобили Кадансе из коњичког клуба “ Викинг” из Новог Сада.

  Taкмичари су се надметали у категоријама деца, јуниори, млади јахачи до 21 године и млади јахачи до 25 година. Најбољи женски јахач била је Мила Драгић, која је победила у категоријама деца и јуниори, док је најбољи мушки јахач био Иван Дујмовић, другопласирани у категорији до 21 године. “Конкуренција је била доста јака. Коњ ми је ишао  добро и задовољан сам својим наступом. Иако нисам победио у својој категорији, успео сам да учешћем у више утакмица понесем титулу најбољег јахача”, рекао је Дујмовић.

  На турниру су учествовала 44  такмичара из 12 клубова. Маја Васић, чланица Коњичког савеза Србије, каже да је то велики упис за турнир на коме се не додељују новчане награде.   „ Упис у утакмицама је био већи него што смо очекивали,  обзиром  да је крај сезоне, али и време нас је послужили. Посебно нам је драго што овде имамо и госте из Македоније који су турниру дали интернационални карактер”, рекла је Васићева.

  Иначе, “Трофеј Београда” је традиционално такмичење које подржава Спортски савез Београда ради подстицања младих и перспективних такмичара. У циљу промоције коњичког спорта на овогодишњем “ Трофеју ” први пут je одржанa утакмицa “Дебитант тура“  у којој су на мирним коњима и понијима  деца која још увек не знају да јашу могла прелазити преко мотки на земљи. Такође, ради привлачења нових људи, проглашења  победника протекла су у шаљивом духу, па су најбољи у категоријама уместо уз звуке традиционалног ” Радетског марша “,  награде примили уз планетарни хит “ Gangnam style”, изводећи кореографију на коњима.

  Наредни турнир у прескакању препона, “ Корпо куп ”, одржаће се од 2. дo 4. новембра на “ Хиподрому Београд ”. Taда ће уједно бити и затварање такмичарске сезоне.