Рајин, Гајин и Влајин „КАФЕЈСБУК“

          Док су „фејсбук“ профили некада били резервисани само за људе, данас се тај тренд проширио на организације, фирме, кућне љубимце, па чак и на предмете. Тако и најпопуларнији предмети на Факултету политичких наука имају профил на „фејсу“. Наравно, реч је о три чувена апарата за кафу у холу овог факултета, међу студентима познатијим као Раја, Гаја и Влаја. Иако су свакодневни редови испред ових апарата верни показатељ њихове популарности, Раја, Гаја и Влаја су недавно добили и место и на чувеној друштвеној мрежи. Тако је њиховим корисницима омогућено да сазнају више о својим омиљеним аутоматима за кафу, али и да „комуницирају“ са њима, остављајући им коментаре на „зид“.

        На овој „фејсбук“ страници се, поред основних информација и интересовања Раје, Гаје и Влаје садржаних у реченици „Ми гутамо паре и какимо слаткише“, може наћи и њихов омиљени цитат: „Дабогда ти се заглавила рука у апарату“. Статус везе им је компликован, док су под активностима наведени сокови и чоколаде. На овом профилу студенти најчешће остављају коментаре везане за услугу апарата, па се тако, између осталог, може прочитати: „Раја је најкул!“ или „Врати ми 60 динара којих си ми прогутао, Гајо“. Као адресу пребивалишта, Раја, Гаја и Влаја су навели ФПН, али у њиховој интерпретацији као Факултет погрешних наука.

         Вероватно да нема особе која, при проласку кроз хол Факултета политичких наука, није макар једном купила кафу или неки слаткиш код Раје, Гаје и Влаје. Иако се многи студенти жале да им апарати често прогутају паре или не врате кусур, већина остају верни корисници њихових услуга. Поред многих професора, студената и угледних политичара, једном приликом је (по студентима који су били сведоци) њихова муштерија била чак и певачица Беби Дол. Ипак, отварањем профила на „фејсу“, као и његовом духовитошћу, Раја, Гаја и Влаја стекли су још већу популарност. Убудуће, да не бисте чекали редове испред ових аутомата, најавите им се на фејсбуку и кафа ће вам бити резервисана. То вам Раја, Гаја и Влаја гарантују.