„Љубав, страст и музика чине људе срећним – тиме се води моја глава“

thumbnail image9Један од најбољих домаћих ЕДМ ДЈ-ева и продуцената, уједно и један од најтраженијих извођача у региону, Ерик Касел- заправо се зове Стефан Лазић. Стефан је, поред наступа на Егзит Денс Арени, успео да и у региону забележи успех за успехом.

Ерик Касел се већ учврстио на позицији домаћих ДЈ-ева који се могу похвалити великим достигнућима, попут: наступа на локалним клубским журкама, резидентуре за најбољи регионални парти бренд – Белгрејд Банџинг, наступа са најбољим клубом на свету – Спејс Ибица, наступа на најбољем фестивалу у Европи – Егзит фестивалу, до издавања своје прве песме за једну од највећих продуцентских кућа на свету Армада Мјузик, која је у власништву музичке легенде Армин Ван Бјурен-а.

Ватрено крштење доживео је током наступа на једном од најзапаженијих догађаја икада у Србији – “We are from the Future”, где услед отказивања хедлајнера непосредно пред догађај, бива ангажован за веома тежак задатак – “вртети музику” 3 сата и заменити светски познате извођаче које су људи очекивали.

На који начин сада гледаш на своје почетке и прве “Банџинг журке”?

Када се осврнем десетак година уназад, гледам на то као на једну фазу свог живота у којој сам морао да научим доста ствари у вези са музиком и уживао сам у сваком тренутку који почетак носи.

Који електронски правци су утицали на развој твоје музике?

Разни заиста, попут тех хауса, хауса, прогресиве хауса и тако даље. За мене се музика не може разврстати по жанровима, већ само према томе да ли имам осећај да се мени свиђа мелодија или не, а под тиме мислим на свакакве врсте музике, не само електронске.

Откриј нам једну тајну свог посла. Од чега се састоји процес прављења “траке”?

Може да се састоји из много чега, а и не мора. Можеш да отпеваш неку мелодију у глави и на основу тога да градиш даље или на пример од неког доброг ритма. Углавом битна је добра забава док си у студију. Јер се тај вајб преноси на музику!

thumbnail image8

Који моменат на “Спејс Ибица” журки би издвојио као најупечатљивији?

Не постоји један одређени део, цео парти је био бруталан. Енергија, људи, атмосфера, велика музичка имена… Нешто ново код нас што је разбило монотонију сцене!

Како си се осећао када си на Егзиту наступио непосредно пре велике звезде – Хардвела?

Неописиво, заиста делити ДЈ пулт са таквом једном звездом је стварно феноменално. Била ми је част и захвалан сам на таквом искуству.

Јеси ли као тинејџер сањао да ћеш бити у равни са Хардвелом, Аксвелом, Фед Ле Грандом и многим другим великим звездама?

Наравно, мислим да свако треба да има снове и да тежи и стално размишља о њима, јер моја теорија је да твоје мишљење утиче на ствари о којима сањаш и онда се те ствари и десе. Моћ позитивног размишљања!

Недавно си се вратио са турнеје по Кини, да ли постоји разлика између њиховог и нашег ноћног провода?

Итекако да постоји. Њихов ноћни живот је на једно стотом нивоу изнад нашег. Код њих су сваки дан журке и провод, а провод је опет увек невероватан. Енергија и култура су другачији.

Твој заштитни знак су три срца. Које је њихово значење и како је настао тај лого?

thumbnail image7

Код мене у животу све има неко своје значење па тако и мој лого, који је направљен од три срца која означавају – љубав, страст и музику. Моје покретаче у глави. Функција тог логоа је да промовише љубав, страст и музику међу људима, учини их срећним и приближи им мој рад!

Када би морао да изабереш, шта би радије изабрао: наступе на фестивалима или у клубовима?

И једно и друго, оба носе своју чар и не могу да се одлучим само за једно од тога.

У ком граду је најбољи провод на Балкану осим Београда?

Има их много заиста, али поред Београда рећи ћу да Лесковац има прелуду публику, не бисте ми веровали.