Неприкосновени победник у борби: Млади Душко Тодоровић је уместо улице изабрао ринг

Српски ММА борац Душко Тодоровић је са само 25 година достигао огромне успехе како на домаћем тако i на страном терену, у борилачком рингу. Борио се у Грчкој, Јапану, Мађарској, Аустрији, Словачкој и многим другим земљама и из свих борби изашао је као неприкосновени победник!

Душко тренутно има резултат од десет победа у аматерским и осам у професионалним мечевима. Представља свој клуб БЈЈ&ММА клуб „Секутор“ и поред борби се школује за  ИТ професију.  Сваки дан има по два тренинга дневно, а слободно време проводи са пријатељима, девојком и псом Беком.

thumbnail image3

Како је почео твој борилачки пут и када си се први пут сусрео са ММА?

-Почео сам да тренирам јако рано. На предлог моје другарице сам са осам година отишао на тренинг таеквондоа и ту сам се задржао дугих девет година, а након тога сам прешао у ММА клуб „Секутор“.

ММА представља микс вештина, које све вештине обухвата и да ли је због тога тежи или лакши за савладавање?

-ММА је уз то што је најбрже растући спорт на планети уједно и најтежи! Данас да би се такмичио на високом нивоу борац мора да “зна све”, а у почетку је то био судар стилова, на пример ударач против партераша, али сада су борци све сегменте борења подигли на веома висок ниво. Неке од вештина које ММА обухвата су бокс, кик бокс, мај теј, рвање, јудо и још много других.

Како изгледа припрема за меч?

-Генерално, идеално је да припреме трају осам или 12 недеља. За то време борац може да анализира противника и да се адекватно спреми за њега. Велики део припрема поред тренинга чини и исхрана због тога што борци морају да постигну одређену килажу у односу на то у којој тежинској категорији наступају. На пример ја наступам у средњој категорији до 84 килограма.

Тренутно си непоражен са резултатима 8:0 у професионалним, и 10:0 у аматерским такмичењима, чему приписујеш свој успех?

-Пре свега породици, а онда стручном тиму тренера који је уз мене од почетка, али и поред све те подршке потребно је да сваки борац има довољно јаку жељу и љубав према спорту да би могао да истраје у њему.

Објасни нам шта су трофеји БЈЈ браун белт и ТДК блек белт које си освојио?

-Носилац сам црног појаса у таеквонду и браон појаса у Бразилсој џију џици. Сваки од ових такмичења је био изазов за себе, али сам јако поносан на титуле.

Можеш ли у Србији да живиш од борби?

image2

-У почетку је јако тешко, поготово ако се борац такмичи у домаћим организацијама, али у иностранству је већ друга прича ако се дође до јаких организација као што су УФЦ, Белатор, ОНЕ ФЦ, ПФЛ… Оне су већ озбиљније и у њима се врти новац од спонзорства и медијски су пропраћене, те се може и зарадити довољно.

Ко су твоји идоли, узори?

-Породица увек на првом месту!

Какав је положај жена у ММА?

-Женски ММА је доста популаран због Ронде Руси која је била УФЦ шампион једно време. Она је то подигла на виши ниво. Лично не подржавам женске борбе, али поштујем, јер знам колико труда и рада је потребно. И код нас у Србији постоје девојке које се озбиљно труде!

Који ти је омиљени потез у борби?

-Немам ни један омиљени, али највише волим да користим све ножне технике.

thumbnail image1