Кафана или стрељана?

Пред кафаном шесторица намрштених мушкараца стоје један до другог. Седми боксује са дрветом нешто даље од њих. Леђа, наилк отвореној лепези, додатно се шире црним перјаним јакнама. Један од њих држи списак са резервацијама и сумњичаво одмерава сваког госта. Након претресања мушкараца и женских торбица, допуштају да се уђе. Толико су прибијени да је немогуће ући а не окрнузи неког од њих. Ово би се могло протумачити као покушај напада на запослене те постоји оправдање да се реагује, ако до тога дође, наравно.


На самом уласку ходник у облику квадрата замењује гардеробу која се плаћа. Опција да се остане у јакни или да се она ипак унесе са собом не постоји. Даље, дрвена врата, која заустављају сваки звук, уз шкрипу се отварају и пуштају дим да панично изађе. Насмејане, сличног изгледа и исте одеће, четири хостесе питају за резервацију, проверавају и одводе до места. Већина резервација је условљена што значи да је потребно потрошити одређену суму новца. На подијуму ди џеј пушта музику. Кафанска атмосфера ври. Толико различитих фризура, комада и комадића одеће, чизми и игли, а опет се стиче утисак као да близнакње преплављују простор. Прошло је већ два сата али нико не игра. Неки пију, већина слика пиће, себе и шаље ,,мали делић атмосфере“ преко друштвених мрежа. Урла се у телефон и пева.

Са ситним сатима долази и до кошкања између пунијег мушкарца у касним двадесетим и припадника обезбеђења. Страсти се смирују уз помоћ трезних момака који су се нашли у близини и провод се наставља. Сат одмиче и крај радног времена се ближи. Нерешене варнице ескалирају у отворени сукоб. Нико још увек не види шта се дешава али се сви повлаче уз зидове, иза стубова. Конобари склањају збуњене девојке што даље од жаришта. Десет припадника обезбеђења насрнуло је на пунијег момка. Гађају га флашама пива, али како се он повлачи у назад, једна погађа девојку у стомак. Најзад, момак се саплиће и двојица га бацају преко стола. Крвав, поцепане кошуље, пада и не стиже да задржи сто који му преклапа ноге. Не реагује довољно брзо да заштити лице од ђонова. Шутирање и гажење траје читава два минута. Чује се врисак неке девојке. Четворица га подижу, ударају још који пут и гурају према излазу. Од беле кошуље једва да је остало боје, а камоли тканине. Младић се тетура и ,иако има преко 100кг, једва стоји. Конобари муњевито дотрчавају са кофама воде, просипају по крвавом поду и чисте. Намештају се столови и столице, скупља се стакло. Гости покушавају да изађу али се убрзо враћају и не стигавши до гардеробе. Опет се ствара гужва и конобари саветују госте да причекају још мало док се све не заврши. Након десетоминутног чекања и последњи посетиоци су изашли. Полицијска кола паркирана су испред, али обезбеђења нема нигде. Таксиста испред нема. Две девојке на паркингу дрхте док их дечко смирује. Испоставило се да се пребијени младић вратио кад су га избацили и то са пиштољем. Пуцао је насумично на отворена врата кафане док су њих троје узимали јакне. Обезбеђење га је посматрало преко видео камере, а потом побегло у оближњи кафић. Зато се додатно чекало након што су га избацили. На срећу, нико од њих троје није повређен. Сутрадан је ударна вест ,,Упуцан мушкарац у Устаничкој“ али идентитет повређеног и позадина догађаја нису откривени.