Интервју профил

ИНТЕРВЈУ СА СТЕФАНОМ ТАДИЋЕМ
СУДБИНА СЕ НЕ МОЖЕ ПРОМЕНИТИ АЛИ МИ СЕ МОЖЕМО НА ЊУ ПРИПРЕМИТИ
У својим делима доказао да случајност не постоји у животу. Говори о астрологији, свом искуству и разним ситуацијама у којима се нашао кроз рад. „Они који не верују у астрологију никада нису дали ни један ваљан аргумент зашто она не функционише“.

                                                                                                               Београд, 5. март

Висок, плавоок, проседи човек бујне косе. Обучен у бели комплет, нешто налик на одећу свештеника с Хималаја. Лице иако изборано зрачи енергијом.Стан пун светлости и разних светлуцавих предмета постављенијм на тачно одређеном месту због доброг протока енергије, полице пуне књига, од пода до плафона. За великим округлим трпезаријским столом седи астролог Стефан Тадић-аутор књига „Тајне астрологије“ и „Астролошких задатака са одговорима“, које као резултат имају тачне и детаљне прогнозе које доказују да у животу случајност не постоји и да је она само плод незнања .Астрологијом се бави 17 година и објавио је преко 200 астролошких текстова у најтиражнијим српским новинама.

АСТРОЛОГИЈА ИМА СМИСЛА

Одувек су ме интересовале апстрактне и окултне ствари. Волео сам да читам књиге, а нарочито зими. Некада су зиме биле праве и оштре и уживао сам да у топлом дому у том периоду читам. У време када сам још студирао књиге сам набављао од пријатеља и из локалне библиотеке. У стану једне пријатељице сам на полици једног дана угледао књигу из астрологије. Била је то прва у низу астролошких књига које сам прочитао. Судбина ми је већ наменила да ћу морати да је узмем, јер ја имам хороскоп да будем професионални астролог. Судбина ми је такође наместила да не пронађем неку другу него баш ту књигу. Није све ишло одједанпут и брзо, Стефан Тадић каже да за све треба време и упорност и неки подстицај.Књигу сам држао непрочитану поред кревета шест месеци.Пријатељица ме је позвала са питањем кад ћу јој вратити књигу, а пошто немам обичај да враћам књигу а да је не прочитам, затржио сам да је задржим још недељу дана како бих је завршио. То ме је иницирало. Прво сам урадио себи наталну карту и почео лаички да је тумачим, уз помоћ књиге. Оно што ме је увукло у астрологију је податак да имам планету Нептун у трећем пољу (браћа и сестре), а тај положај може дати полубрата или полу сестру. Ја имам обоје. Тај податак ме је фасцинирао и осетио сам да астрологија има смисла.
Припалио је цигарету и замишљено гледао у велику полицу са књигама.Астролог каже да се некада људима чини као да говори другим језиком, јер не разумеју сви да је живот унапред одређен и не верују сви у судбину.

Живот сваког од нас је унапред одређен и дефинисан. Сви смо ми небеске марионете. А моћ астрологије је да се неке ствари ублаже.Судбина се не може променити али ми се на њу можемо припремити.

ИЗМИШЉАЊЕ ИЛИ НАУКА

На тврдње људи који не верују у астрологију и који мисле да је све то непоуздано и базирано на измишљању, Тадић поручује да је то њихово право као што је и његово право да верује у шта зели да верује.Угасио је цигарету, и даље је имао одраз мира на лицу и потпуно сталожено наставио да говори.Ако смо способни да обавимо рачунску операцију то нас никако не чини математичарима. Тако је и са астрологијом. Поплава дневних хороскопа, који попуњавају празан простор у дневним листовима, нема никакве везе са астрологијом као науком. 95% мојих клијената су интелектуалци, људи који целог живота уче и размишљају, који се питају и истражују. Огроман број лекара, најбољи београдски адвокати и бизнисмени долазе код мене на консултације. Неки од њих се и сами баве астрологијом. Астрологија као шарлатанство, псеудонаука или наука дилема је само за оне који се никада нису ни бавили њоме.

ПИСАЊЕ У ШТАМПИ

Део свог учења астролог је објавио у штампаним гласилима.Објавио је преко 250 текстова у разним дневним, недељним и месечним новинама. Неки од њих су: „Тајна“, „Аргумент“, „Глас Јавности“, „Недељни Телеграф“, у часопису „Руска Федерација“ и многим другим. Тадић је својим текстовима објављеним у озбиљним новинама и часописима увео астролошку терминологију у српско новинарство.Од тренутка када сам сазрео као астролог и када сам почео астрологијом да се бавим професионално, саставни део мог рада постало је и астролошко новинарство.Пошто сам своје текстове објављивао у новинама и часописима углавном са политичком тематиком, временом сам постао стручњак за ту врсту астрологије. У бројним текстовима дао сам велики број прогноза развоја политичких догађаја код нас и у свету, које су се временом и обистиниле.

ВЕЛИКИ ЉУДИ МАЛОГ КАРАКТЕРА

На питање о искуству у раду са политичарима и разним моћницима каже да долазе по помоћ када им је већ касно. Долазе разни политичари код мене, понашају се као богови. Шаљу своје емисаре, који ми плаћају као обични грађани.Дајем им савете. Политичка астрологија, такозвана мундана је опасна. Живимо у свету полулажи, јер су многе истине незгодне. Главно средство политичара је обмана. Када дођу на власт истина је за њих најопаснија.Најважније поруке у мојим текстовима из политичке астрологије читају се између редова. Свестан сам да као појединац не могу да променим систем. Не објављујући истину штитим себе.
Астролог је имао понуду да ради и за Милошевића за време његовог владања, међутим, одбио је. На питање зашто је то урадио каже: Не могу да радим за власт за коју желим да оде што пре.После моје најаве пада режима на телевизији, дошла је жена која ми је понудила да помогнем Милошевићу.Рекао сам јој да му једино могу помоћи да скочи кроз прозор. Знали су да не могу да смислим ту власт, али нисам имао никакве последице због тога.Највећи проблем наших политичара је што траже савет кад им је већ касно.

БАЈКЕ У ГЛАВИ

Помало замисљеног погледа, зачуђујуће правих леђа после дужег времена седења констатује да некада људима заправо није потребан астролог,већ само неко ко ће да их посаветује из добре намере, а за то не треба имати астролошко знање.Увек питам људе зашто су дошли код мене. Једна клијенткиња је рекла да је дошла јер је незадовољна својим животом. Погледавши у њену наталну карту видео сам да се остврило све што је предвиђено. Има складан брак, здраву децу, материјалну сигурност, све услове за леп и срећан живот. Она је то све и потврдила. Питао сам је како замишља живот, шта то она поред свих лепих ствари које има жели. Чињеница је да она у свом хороскопу има предодређено да буде домаћица и мада већ живи живот у коме је оно што би требла да буде. Њен проблем је што је под дејством околине и медија ушла у незадовољство и није схватла да већ има оно што би требало да има и да је то права срећа. Понекад људи имају чудне бајке у глави и не цене оно што имају.

ТЕРЕТ ЉУДСКЕ СУДБИНЕ

Поносан је што се бави ониме што је одувек волео али као што све има своје предности и мане тако и астрологија, каже Тадић. Несрећа је свакодневна ствар, на овим просторима нарочито. Научио сам да се дистанцирам од тога. Када би лекари оплакивали судбину својих пацијената, сви би умрли за 20 година. Када дођем кући заборавим на то. Астрологија је моје занимање и сваки човек мора да се одмори од свог посла.

 

                                                                                                                       Јована Савић, Н5, 209/16