Хуманитарност младих

Емпатија, саосећајност, несебичност, хуманост – увек је добродошла. Од вајкада је било и биће оних којима је потребна наша помоћ. Уз мало труда и воље можемо учинити много да пружимо подршку онима којима је најпотребнија.

Непрофитабилно удружење „Хуманијада“ је нова хуманитарна организација која је настала као плод дугогодишњег пријатељства групе студената из Београда. Ради се о друштвеном ангажовању младих који несебично дарују своје време како би пружали помоћ другима. Циљ је у активирању оних који имају највише енергије, хуманости и спремности да кроз акције различитог карактера прикупе средства за помоћ.

Тежња је, како кажу из организације да млади кроз спорт, забаву, здрав живот и мало одвојеног времена покажу друштвену зрелост и одговорност:

Наша жеља је да кроз бројне манифестације хуманитарног карактера које организујемо ове године подстакнемо младе да се ангажују како би допринели заједници, суграђанима и вршњацима. Промовисање и унапређење социјалне и здравствене заштите, иницијативе младих и здрав живот је наш приоритет!, каже Ђорђе Маринковић, један од чланова тима ове организације.

У концепту органзације испланиран је низ хуманитраних турнира и догађаја у 2016. години, а први пројекат одржаће се 7. маја на Kалемегданској тврђави. Идеја је да симболичном уплатом котизација, за догађаје који ће се организовати, прикупи новац за помоћ који ће бити уплаћен на жиро рачун фонда „Подржи живот“. Овим потезом ће, како кажу, бити сигурни да прикупљена средства иду у „праве руке“. Уплата за учешће на њиховом првом пројекту, одбојкашком и баскет турниру на Kалемегдану, износиће по играчу 200 динара.

На потезу смо ми. Укључимо се са „ове“ или „оне“ стране. Волонтирајмо или учествујмо у овим хуманитарним пројектима који ће у многима пробудити осмехе. Са мало наше снаге и емпатије можемо пружити пуно позитивне енергије другима. Млади, старији, сви – придружимо се и учествујмо.