Први “Jazz Crawl Festival” у Београду

На Светски дан џеза, 30.априла, по први пут одржаће се “Jazz Crawl Festival”. Сви љубитељи ове врсте музике биће у прилици да је слушају на осам локација у Београду.

Фестивал је настао као иницијатива независне групе џез музичара која има за циљ да подстакне грађане да крену од клуба до клуба, да слушају џез.
„Циљ овог фестивала је успостављање музичког догађаја који би славио и промовисаоџез као живу музику са којом је слушалац у непосредном контакту, у његовом природном окружењу – клубу.“, објашњава Владимир Протић, идејни творац фестивала, организатор и музичар.

Најављено је шест наступа у клубовима „Џез башта“, „Муха“, „Филип“, „КЦ Град“, „Берлинер“, у музичкој кафе-продавници Метрополис, а у Македонској улици ће бити целодневног џез маратона чији ће посетиоци имати попуст на џез музичка издања. У организацији града Београда на Тргу Републике ће бити концерт Биг Бенда Радио-телевизије Србије са Душком Гојковићем.

Љубитељи џеза ће моћи и да плешу уз плесне школе „Синатра“; и „Swing the beat“ у „КЦ Граду“. У клубу „Улица“ пуштаће се плоче југословенског џеза, а у клубу “Лејла” наступиће Ди-џеј.

“Jazz Crawl” постоји у свету, као вече које обједињава џез музику, плес, фотографију и едукацију. Термин „crawl“ подразумева посету неколико локала у низу, уместо провођења вечери на једном месту.