ЕУРОКЕ

У Србији постоје многа музичка такмичења али она су углавном предодређена за оне који уче да певају од малих ногу, имају завршене музичке школе и слично. Овога пута сви љубитељи певања и музике имаће прилику да учествују у новом такмичењу. Наиме, реч је о такмичењу у караокама.

„ЕУРОКЕ Србија“ је прво лиценцирано такмичење овог типа код нас. То је државно првенство у караокама које ће се одржавати од трећег фебруара до трећег априла у Београду и већим градовима Србије. Да ствари нису нимало наивне, говори и чињеница да првопласирани такмичари постају својеврсна караоке репрезентација Србије и у априлу одлазе у Санкт Петербург, где ће се одржати eвропско првенство 2016.

euroke1
„Еуроке су европско првенство у певању караока у којем учествују многобројне државе Европе, нешто налик на Евровизију за певаче аматере и ово је друга година за редом да се ово такмичење одржава. Прошле године је било у Аустрији а 2016. ће бити у Русији, у Санкт Петербургу. Право учешћа имају сви неафирмисани певачи који су пунолетни држављани Републике Србије. Једино је важно да воле да певају, а томе караоке и служе“ објашњава Милица Будић, један од организатора овог пројекта. Како каже о судбини такмичара одлучиваће стручни жири и гласови публике, а квалификације ће се одржавати једном недељно „Ми ћемо од фебруара до априла правити квалификације док не дођемо до финала и четворо најбољих који ће представљати нашу земљу у Русији. Такође, сваке недеље мењаће се и стручни жири, то ће бити реномирани музичари, музички продуценти„. Оно што је занимљиво јесте да они који победе на европском првенству иду директно на светско првенство у певању караока.