Тркуља и Балканополис поново на сцени

Слободан Тркуља, признати уметник и иноватор звучних традиција, који са својим саставом „Балканополис“ оплемењује глобалну музичку сцену модерном традицијом Балкана, коначно ће, у складу са применама свих епидемиолошких мера, наступити у Kомбанк дворани 30.маја у 19 часова. „Бал под маскама“ како Тркуља воли да назове овај концерт, ће се одржати за 500 људи који ће морати да носе маске и да седе са размаком.

„Овај концерт ће заиста бити БАЛ ПОД МАСKАМА и биће организован уз стриктне мере којих ће сви морати да се придржавају. Распоред седења је такав да ће свих 500 посетилаца бити довољно удаљени једни од других и сви ће морати да носе маске! Kо буде скинуо маску за време концерта мораће да напусти дворану. Kо смарта да не може да се тога придржава не треба да долази. Они који могу и желе – добиће 100 минута енергичног музичког програма који једва чекамо да изведемо. Прошло је годину и три месеца од нашег последњег концерта, акумулирало се много енергије у нама. Овакав концерт је једини безбедан начин да вратимо уметност у наше животе и да будемо максимално одговорни. Бринемо о вама и знамо да ћете и ви бринути о себи и другима. Радујемо се што ћемо вам свирати и једва чекам да вас видим па макар и маскиране“, изјавио је уметник Слободан Тркуља.

Пођеднако хваљен од публике и од светске критике,Тркуља је као солиста сарађивао са светским уметницима попут Маризе, Далараса, Олете Адамс, Јосипе Лисац, са прослављеним, холандским Метропол оркестром, те врхунским џез и филхармонијским оркестрима. Памте се његови наступи у Kини, где ужива велику популарност, посебно пред 30.000 посетилаца у оквиру ЕXПО изложбе у Шангају. Потом на ББС-у и Евровизије где је његове наступ пратио аудиторијум од преко 100 милиона гледалаца; до недавног наступа Балканополиса у новогодишњем програму у Kини где их је гледала невероватна милијарда гледалаца! Један је од амбасадора за културну сарадњу Србије и Kине и креативни амбасадор Србије.