СПЕКТАКУЛАРАН ДОЧЕК СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ

СПЕКТАКУЛАРАН ДОЧЕК СРПСКЕ НОВЕ ГОДИНЕ

 

На хиљаде Београђана традиционално је синоћ дочекало Српску нову годину на тргу испред Народне скупштине у центру града. Велики Новогодишњи концерт естрадних звезда који је организован у ову част пропратиле су скоро све светске медијске куће, па је Београд још једном био у фокусу светских дешавања.

Уз кувано вино и ракију, које су организатори бесплатно делили само за ову ноћ, Београђани су великим овацијама поздравили светску фолк звезду Зорицу Bruce Springsteen која је са малим закашњењем наступила нешто после 19 часова. Велики број гостију попут Маssima Аttack Савића, Џенанфера Lopezчаревића, Ханке Pendulum и Abbe Обрић увеличали су први део спектакуларног дочека. У 21 час наступио је Qуееба са својим великим бендом Gorillaz Секулић, а убрзо му се на сцени придружио и Аца Лукас in Chains. Потом је следио Chemical Суљаковић, а Београђанима је уз сензационални ватромет достојан оних у Њујорку, Паризу, Москви и Лондону Српску нову годину пожелео Harley Бешлић. Пола сата након поноћи био је прави тренутак за наступ Van Halen Исламовића који је, уз Беки Бекићstreet Boys као ’’групу изненађења’’, забављао публику до првих јутарњих часова. У пуш-паузи наступили су Black Eyed Пејовић и Еminem Јаховић, а коначно се, у ситне јутарње сате, појавила и Falco Вујица са Santanom Бекутом, такође као гошћом изненађења. Након врло богатог музичког програма задовољни Београђани су полако почели да се разилазе ка својим кућама.

Новогодишња ноћ је протекла мирно. Екипе Хитне помоћи нису имале никаквих интервенција, а саобраћајних незгода није било.