Патрик Бесон написао књигу о Ђоковићу

Угледна француска издавачка кућа Louison editions, објавиће у октобру нову књигу „Ђоковић, Одбијам“ награђиваног француског писца Патрика Бесона, саопштила је издавачка кућа „Чигоја штампа“ из Београда. Превод ове књиге на српски језик о светски славном тенисеру Новаку Ђоковићу изаћи ће почетком септембра када је планирано да аутор Бесон посетити Србију.

Патрик Бесон је француски савремени писац, књижевни критичар, новинар, полемичар, члан многих жирија за доделу књижевних награда.

Аутор је запажених романа и књига прича као – „Дара“, „Лењивица“, „Вештина завођења“, „Вила Дон Kихоте“, „Стање духа“, „Богатассица“, „Београд Цитy“, „Брабанови“, „Срђан“,, „Титаника“, „Пушкинова смрт“, „Христов гроб“, „Извесна Меланхонија“, „Романи из младости“ и многих других књиззевних дела.

Познат је и као велики пријатељ Србије, доста је ангажован у француској и српској јавности, посебно у одбрани српског народа у периоду од 1995. до 2000. године који започиње књигом објављеном у Француској „Kрик против клеветника Србије“ (1995).

Kао велики познавалац, освешћени аналитичар и критичар глобалистичких кретања у свету, политичких, економских и социјално-културних проблема, велики је борац за очување правих традиционалних вредности. У том светлу, кроз свој лични доживљај, пише ово слојевито дело, у којем у личности Новака Ђоковића, осим јединственог спортисте, препознаје све оне моралне, духовне и дубоко хумане квалитете, неопходне за опстанак људске врсте, наводе из издаваштва „Чигоја штампа“.