ПАРТИЗАН СТИГАО ДО ПРВЕ ПОБЕДЕ У ЕУРОКУПУ

У оквиру петог кола групе Е Еврокупа Партизан је остварио прву победу у овом такмичењу. Кошаркаши Партизана били су бољи од румунског шампиона Асестофа, којег су победили резултатом 76:69. Црно-бели у наредном колу дочекују Лијетувас Ритас.
Vanja

Почетак утакмице у „Пиониру“ пред 5.000 људи, био је у знаку Партизана НИС, који је при крају прве четвртине имао предност од девет поена, али је противник захваљујући прецизним шутевима ван линије 6.75 одржавао резултатску равнотежу.

У односу на неке од претходних утакмица, Партизан је у овој имао „ширину“ у нападу, а поене су постизала Вања Маринковић, Едо Мурић и Милан Мачван, док се код гостију истакли Американац Ди Браун и Литванац Мариус Рункаускас.
Mačvan

Трећа четвртина донела је и прву већу серију гостију од 9-0. У том периоду играчи Партизана су ређали промашаје и пет минута нису постизали поене.

Серију промашаја прекинули су Вања Маринковић и Милан Мачван прецизним шутевима за три поена и тако довели Партизан у вођство.

Све до краја утакмице црно-бели су задржали стечену предност прецизним шутевима и одличном игром у одбрани, јер су успели да зауставе шут гостију и њихову игру у транзицији. Изабраници Душка Вујошевића водили су од четири до седам поена предности. Коначни резултат утакмица био је 76:69 за Партизан НИС.

Кошаркаши Партизана су овом победом остали у игри за прве четири позиције, које воде у други круг Еврокупа. Црно-бели сада имају скор од једне победе и четири пораза.

Најефикасинији играч на утакмици био је седамнаестогодишњи Вања Маринковић са 19 пеона, док су Едо Мурић и Милан Мачван додали 13, односно 12 поена.

У екипи Асестофа најефикаснији био су Браун и Ли са по 13 постигнутих поена.
„Гробари“ су у току утакмице покренули акцију којом покушавају да приволе Александра Павловића да се врати у Партизан. Наиме, они су бројним порукама исписаним на папирима позвали Павловића да се врати у табор црно-белих.

На трибинама су се појавиле застава са различитим порукама. Најупечатљивије су биле заставе са порукама: „Остани Сале, не иди у Кину, за тебе ће твоји Гробари да гину!“, као и „Батали пецање и дођи на баскет! #8″, са којом су се и играчи Партизана сликали на крају утакмице.
pavlović igrači

Партизан следећу утакмицу игра против Лијетувас Ритас у уторак, 18. новембара од 20, 45 у хали „Пионир“.

Табела:
1. Лијетувас Ритас 4/1
2. Банвитспор 4/1
3. Асестоф 3/2
4. Красни Откјабар 2/3
5. Хапоел Јерусалим 1/4
6. Партизан НИС 1/4