ПАРТИЗАН СЕ РЕВАНИШИРАО ЦЕДЕВИТИ

Кошаркаши Партизана НИС надиграли су Цедевиту резултатом 76:64. Након 16 одиграних кола у овкиру региналне АБА лиге црно-бели имају скор од девет победа и седам пораза и заузимају четврто место на табели.

misa
Пред крцатим трибинама београдског „Пионира“ Партизан је успео да савлада екипу загребачке Цедевите. Црно-бели су у овај меч ушли без дуже повређеног Еда Мурића и Миленка Тепића, који је током тренинга задобио повреду леђа.

Први поени на утакмици били су дело Александра Павловића, који је погодио шутеве са полу дистанце и ван линије 6.75, да би касније своје поене додали и Маринковић, Милутинов и Мачван, што је било довољно да Партизан већ у току прве четвртине оде на двоцифрену предност. Екипа Партизана је одиграла одбрану на завидном нивоу, дозволивши противнику да у првој четвртини убаци свега седам поена.

Уводни минути друге четвртине припали су гостујућем саставу, који је у неколико наврата смањивао заостатак за Партизаном, али је Михајло Андрић прецизним шутевима констатно повећавао предност нашег шампиона. При крају друге четвртине Милан Мачван је морао да напусти паркет због бола у рамену. Захваљујући Александру Павловићу, који је погодио две везане тројке, Партизан је успео да се „одлепи“ на плус 15 – 39:24.

sasamaki
Трећа четвртина је обележена двема техничким грешкама упућеним играчима Партизана, Милану Мачвану и Ђорђу Гагићу. Хрватски тим је успео да преко бившег играча Партизана, Немање Горидћа и Мира Билана смањи заостатак, али су Павловић и Андрић наставили са добром игром, те се у последњу четвртину ушло при резултату 60:44.

У неколико наврата гости су покушавали да ухвате резултатски прикључак у току последње четвртине, али од тога није било ништа, јер су погодци играча Партизана увели утакмицу у мирну и извесну завршницу.

gagi
Најефикаснији играч у редовица Партизана био је Александар Павловић са 19 поена, а пратио га је Михајло Андић који је убацио 14 поена.

У гостујућем тиму Миро Билан је убацио 20, Лука Бабић 14, а Фран Пилепић 10 поена.
У оквиру следећег кола регионалне АБА лиге, кошаркашки Партизана угостиће Унион Олимпију, док ће Цедевита играти против Металца у Ваљеву.