Наставак Харија Потера – 19 година касније

Наставак приче о најпознатијем чаробњаку „Хари Потер и уклето дете“, биће представа чије је извођење  у лондонском Palace Theatre-у заказано за јун ове године.

Упркос изјавама Џ. К. Роулинг да  наставка „Харија Потера“ неће бити, шта се догодило након завршетка последњег дела књиге гледаоци ће моћи да виде на позоришној сцени. Наиме, ауторка је заједно са сценаристом Џеком Торном и редитељем Џоном Тифанијем написала сценарио за представу под називом „Хари Потер и уклето дете“.  Званично је потврђено да се ради о осмом наставку серијала о Харију Потеру.  Радња се одвија деветнаест година од завршетка последњег дела „Хари Потер и реликвије смрти“ када његов син Албус Северус напушта Хогвортс. „Реликвије смрти“ су завршене сценом у којој Хари испраћа двојицу својих снова на воз за школу магије и чаробњаштва, чиме је отворен простор да прича у  будућности буде настављена.

Током деветогодишње паузе од објављивања последње књиге, Џ. К. Роулинг је преко свог Твитер профила свакодневно  постављала новости и теорије у вези са ликовима из књига.  Самим тим што могућност наставка никада није била потврђена, вест о осмом делу је дошла на опште изненађење обожавалаца. Представа „Хари Потер и уклето дете“ је чак и пре одабира комплетне глумачке поставе у британским медијима најављена као представа 2016. године.

Наставак приче ће бити подељен на два дела, који према ауторкиним речима базирају на новим догађајима. Како ће представа бити доступна само ограниченом кругу публике и не зна се хоће ли се играти ван матичног позоришта, претпоставља се да ће сценарио након премијере бити објављен као књига. Иако постоје назнаке, званично није потврђено хоће ли представа бити доступна у биоскопима широм света. Глумачка постава ће бити промењена у односу на филмове, а до краја јануара би требало да изађе коначна листа. Већ неколико дана од пуштања у продају, продато је више хиљада карата за сва извођења.