Француска недеља по трећи пут у Београду

Преузето са сајта Француско-српске привредне коморе

 
Француско-српска привредна комора организује по трећи пут недељу дана прославе француске културе, гастрономије и пословних догађаја. 
 
Од 16. до 22. новембра љубитељи културе, студенти, дипломци без посла, али и уживаоци у француском вину моћи ће да присуствују богатим садржајима ове манифестације.
 
1 4
Прошлогодишња атмосфера
 
Француска недеља званично почиње у понедељак, 16. новембра, изложбом у Музеју Николе Тесле, која ће на симболичан начин приказати живот овог великана у Француској.  Изложба ће за јавност бити отворена од 17. до 22. новембра.
 
Следећег дана, у Југословенској кинотеци српска филмска публика имаће прилику да погледа филм ,,Уздигнуте главе”, који је отворио овогодишњи фестивал у Кану. Трејлер филма може се погледати ОВДЕ.
 
За студенте и незапослене планирана су два догађаја.
Први је једнонедељни виртуелни сајам запошљавања, на коме ће се у улози послодавца наћи неке од најзначајнијих француских компанија, као што су: Renault Trucks, Credit Agricole, Lafarge, Schneider Electric и многе друге. 
Други догађај планиран је за 20.новембар, када ће бити организована студентска дебата
,,(ЗА)РАДИ НА СЕБИ”, у Impact Hub-y  од 11х до 14х. Том приликом студентима ће учесници дебате говорити како да се припреме за разговор са послодавцем, али и о све већој важности неформалног образовања.
 
2 4
Догађаји намењени студентима претходних година  
 
Француска недеља биће затворена пријемом у ТЦ Ушће, где ће присутни моћи да уживају у дегустацији познатих француских вина и специјалитетима француске кухиње.
 
Улицама Београда ће од 9. до 22. новембра кружити Француски аутобус, у бојама Француске недеље, у којем ће путници моћи да добију све информације у вези са овом манифестацијом.