Доктори за саопштења

Атрактивни потези, дриблинзи, асистенције, пожртвовани стартови, одбране, голови – ма кога то уопште занима. Нашa земља од давнина позната по великим иноваторима попут Тесле, Пупина, Миланковића и других, овога пута је изнедрила нову, чаробну плејаду људи која је оплеменила домаћи фудбал и дала му другачију дозу шарма и свакако квалитетнијег садржаја. Реч је о новој фудбалској вештини, по којој ћемо се сигурно издвојити у наредном периоду и несумљиво постати препознатљиви у свету – говорим наравно о сада већ чувеним САОПШТЕЊИМА.

Била би велика штета изоставити имена неимара ове племените вештине. Први међу једнакима – доктор (ово делује као шала, али нажалост није) Звездан Терзић, који је на прве посртаје његове Звезде у походу на титулу почео да проналази кривце у виду судија за које наводи да су осведочени Партизановци , ФСС Србије на челу са Славишом Кокезом – који је истини за вољу веома мистериозно нестао са јавне сцене, комшијског намештања утакмица и сличног. Не помислећи ни на тренутак да је за губитак титуле крива тужна игра црвено-белих у свим овосезонским вечитим дербијима и наравно он са својим сарадницима – који су директно одговорани за куповину играча, од којих многи нису испунили очекивања, а још већи број њих није ни добио прилику да покаже своје умеће на травнатом терену.

Са друге стране Топчидерског брда трилинг Партизановог напада чине Миодраг Вучелић, Милош Вазура и доктор Владимир Вулетић – не брините и црно-бели доктора за трку имају. Разуме се да и поменути трилинг, сакривајући се иза сапоштења ФК Партизана, није остао дужан свом колеги Терзићу и наравно да је клеветом одговорио на клевету и усмерио исте оне отровне стрелице и флоскуле којима су се и комшије служиле. Јер тобоже Партизану су потпуно страни појмови као што су намештање, затварање утакмица, притисак на судије, спинови и разне друге фудбалске мајсторије. Некако поштење просто избија из њих.

За крај ове дивне фудбалске приче стижу толико невољени, али ипак неизбежни арбитри. Судијска комисија Фудбалског савеза Србије издала је погађате – саопштење, наравно, у којем је јавно признала да су доктори и из црвеног и из црног табора вршили притисак на судије и то у више наврата и тиме нам у принципу рекла оно што ми већ одавно знамо, а то је да вечити шерифују домаћим фудбалом и на сваком кораку и у сваком погледу га све више урушавају. Ређaле су се шансе, овај саопштења, током целе сезоне овог нашег фудбалског циркуса и ова година можда није изнедрила велики број талентованих играча, али је потврдила да смо будућа велесила када су у питању доктори за саопштења.