„Зли мртви“ поново васкрсавају

Култни хорор серијал „Зли мртви“ 2015. године поново пред публиком, овог пута телевизијском.

Творац и продуцент Сем Рејми, копродуцент Роб Таперт и звезда трилогије Брус Кембел се окупљају први пут после 1992. године, а као резултат се очекује десет получасовних епизода које ће америчка кабловска телевизија “Старз” премијерно емитовати наредне ТВ сезоне.

Наставак саге о Ешу Вилијамсу, вероватно најпознатијем хероју хорора, фанови су призивали више од две деценије, а и Брус Кембел очекује много од пројекта.

„Стварно сам узбуђен што доносимо ову серију свим обожаваоцима „Злих мртвих“ широм света – биће свега оног што очекују: озбиљне количине насиља и много разузданог хумора“, обећава славни глумац.

tumblr lgvcheSldZ1qa0q13o1 500

    Роб Таперт, Сем Рејми и Брус Кембел 

 

Иначе, први филм „Зли мртви“ је изашао још давне 1981, а Кембел је улогу мачо-убице зомбија репризирао у два наставка, „Зли мртви 2“ и „Армија таме“.

Главни јунак те трилогије је касније послужио као инспирација за више стрипова, цртаних филмова, као и видео игрица.

Иако је та опција била разматрана, ролу која га је прославила није поновио у прошлогодишњем римејку првог дела, а такође ни Рејми није био иза камере на том пројекту.

Међутим, сада када су се поново срели, очекује се да ће овај покушај оживљавања серијала ипак проћи успешније и код публике и код критике.