Велики повратак написаних

Овогодишњи Сајам књига биће одржан на Београдском сајму од 23. до 30. октобра под слоганом „Повратак написаних“, и на њему ће се представити око 400 излагача из земље и иностранства.

Земља почасни гост ове године је Румунија, која ће имати прилику да представи ауторе, преводиоце, издаваче и дистрибутере из своје земље.

Осим Румуније, земље почасног госта, на Сајму књига учествоваће и издавачи из Црне Горе, Хрватске, Босне и Херцеговине, Италије, Мађарске, Немачке, Белорусије, Kине, Ирана, Швајцарске, Kраљевине Мароко, Египта, Индије и Пољске.

Сајам књига 2022. одржава се на београдском Сајму, и као и увек, понудиће љубитељима књижевности бројне штандове, акције, попусте и промотивне активности као што је дружење с писцима.

Школски дан биће у четвртак 27. октобра и тада се очекује велики број организованих посета јер ће цене колективних улазница износити само 150 динара, док стандардна улазница кошта 300 динара. Породични дани су у уторак и среду, 25. и 26. октобра, када ће моћи да се купи посебна карта за породицу по цени од 800 динара.

Међународни београдски сајам књига једна је од најстаријих и најважнијих књижевних манифестација у региону. Његов основни циљ је пружање могућности издавачима, ауторима, књижарима, библиотекарима, дистрибутерима књига, компанијама за мултимедију и другим актерима, да успоставе контакте, размене искуства, склопе пословне договоре и остваре друге видове пословне и културне сарадње. Сви издавачи из Србије и најугледнији издавачи из региона на Сајму представљају своју годишњу издавачку продукцију.