Вањи Ејдус награда „Раша Плаовић“

Глумица Вања Ејдус добитник је награде „Раша Плаовић“, коју Народно позориште у Београду додељује за најбоље глумачко остварење на свим београдским позоришним сценама у сезони 2021/2022.

Како се наводи у саопштењу Народног позоришта, Ејдус је награду добила за улогу Алексије у представи Успаванка за Алексију Рајчић, по тексту Ђорђа Косића и у режији Југа Ђорђевића.

Одлуку, већином гласова, донео је жири у којем су били драмска уметница Бранка Петрић (председник), драматург Жељко Хубач (потпредседник) и чланови – новинарка Борка Требјешанин, глумица Бојана Стефановић и редитељ Андреј Носов.

Представа Успаванка за Алексију Рајчић, коју је Народно позориште у Београду реализовало у копродукцији са Стеријиним позорјем и Фондацијом „Нови Сад – Европска престоница културе 2022″, премијерно је изведена 30. априла ове године.

Досадашњи добитници овог престижног признања су Петар Банићевић, Лазар Ристовски, Бранислав Цига Јеринић, Бранимир Брстина, Петар Краљ, Вера Чукић, Љуба Тадић и Ксенија Јовановић.

Лауреати су били и Тихомир Арсић, Драган Мићановић, Марко Николић , Миодраг Мргуд Радовановић, Михаило Јанкетић, Предраг Ејдус, Тихомир Станић, Владан Гајовић, Властимир Ђуза Стојиљковић, Милан Гутовић, Борис Исаковић и Никола Ристановски…