„Све у исто време“ однео седам „Oскара“

Научнофантастична акција „Све у исто време“ апсолутни је победник 95. доделе Оскара са седам златних статуета, укључујући и ону за најбољи филм. Ратни спектакл „На западу ништа ново“ однео је четири Оскара, а церемонију је обележио и велики повратак Брендана Фрејзера који је проглашен најбољим глумцем.

Испоставило се да су оправдана била очекивања да ће Све у исто време доминирати 95. доделом Оскара. После шест Оскара од почетка вечери, путешествије кроз мултиверзум освојило је и награду за најбољи филм.

Чланови Академије филмских уметности и наука одлучили су да редитељи и сценаристи овог филма, Данијел Кван и Данијел Шејнерт, добију Оскара за најбољу режију и оригинални сценарио, а Пол Роџерс за монтажу.

Глумица Мишел Јео постала је прва Азијаткиња која је проглашена најбољом глумицом за улогу у овом остварењу, док је њена колегиница Џејми Ли Кетрис добила Оскара за глумицу у споредној улози. Ту је и Ке Хуј Куан који је подигао статуету за најбољег споредног глумца за ролу у филму „Све у исто време“.

Овогодишња додела била је плодоносна за глумца Брендана Фрејзера који је, без изненађења, овенчан статуетом за најбољег глумца за бриљантно интепретирану улогу у остварењу „Кит”.

За разлику од прошлогодишње доделе, када је глумац Вил Смит ошамарио колегу Криса Рока, овогодишња свечана церемонија, чији је домаћин био искусни комичар и водитељ Џими Кимел, прошла је без инцидената, али и без традиционалног црвеног тепиха. 

Без награда су остали филмови „Фабелманови” Стивена Спилберга, „Тар” Тода Филда, „Елвис” База Лурмана, „Троугао туге” Рубена Остлунда и „Духови острва” Мартина Макдоне.