„Што се боре мисли моје“ ускоро у биоскопима

Филм „Што се боре мисли моје“ редитеља Милорада Милинковића, о убиству кнеза Михаила Обреновића, као и догађајима који су непосредно претходили самом трагичном чину наћи ће се на репертоару биоскопа широм Србије од четвртка, 21. септембра, саопштили су дистрибутери.

У години када се бележи тачно два века од рођења кнеза Михаила на бисокопско платно стиже узбудљив историјски, политички трилер по сценарију Милорада Милинковића и Драгољуба Стојковића о атентату на једног од наших највећих владара који се, 1868. године, догодио на Кошутњаку.

Осим што је филм „Што се боре мисли моје“ базично политички трилер реч је и о љубавној причи која се осврће на однос између кнеза Михаила и његове, знатно млађе веренице, Катарине Константиновић.

Главна улога кнеза Михаила Обреновића поверена је глумцу Драгану Мићановићу, док  улоге осталих историјских личности играју истакнути глумци Милош Тимотијевић, Небојша Дугалић, Наташа Нинковић, Александар Срећковић Кубура, Тамара Крцуновић, Зоран Цвијановић, као и глумци млађе генерације: Лука Грбић, Јана Ивановић, Маја Чампар, Стојша Ољачић и други.