Стиже Сајам књига, живеле књиге!

Под слоганом „Живеле књиге“ од 21. до 29. октобра на Београдском сајму биће одржан 66. Међународни београдски сајам књига.

Око четири стотине излагача из земље и иностранства представиће се на штандовима у халама 1, 1а, 2а и 4.

„Сајам књига је један од најзначајнијих, најлепших и најпосећенијих догађаја културе у Србији. Интересовање издавача и поштовалаца књига и ове године је изузетна и можда, када је реч о посећености, буде једна од оних за сећање и помињање. Вера у писану реч је трајна и никад неће нестати упркос појави све моћније електронске технологије. Добра књига у руци је незаменљиво осећање – рекао је Душан Kовачевић, председник Одбора Сајма књига.

Он је прецизирао да је ове године почасни гост Француска, која је, како је навео, „драг гост“ јер су француски писци светски класици, а књиге објављене ове године „биће посебно драгоцене“.

Манифестација, која је уврштена у оне од значаја за Град Београд, трајаће девет дана, дан више него иначе.

Међу гостима су израелски приповедач Етгар Kерет, чије су књиге преведене на скоро педесет језика, Португалац Жоао Тордо и две велике звезде, Британци Сајмон Сибаг Монтефјоре и Kејт Мос. Биће и много домаћих писаца књига различитих жанрова.

У исто време, на истом простору, традиционално се одржава и Сајам образовања и наставних средстава. Традиционално ће бити додељене бројне награде, између осталих за издавача године и издавачки подухват године.

Школски дан је у четвртак, 26. октобра. Цена појединачне улазнице је 350 динара, а групне 250.