Седми БеФем стиже у Београд

Фестивал феминистичке културе и акције(БеФем) биће одржан 5. и 6.децембра у Културном центру Град под називом ,,Кроз таласе феминизма”.

Ове године организоваће се панел ,,Ко има право на феминизам?” у намери да се проблематизују ставови који упућују на постојање универзалне женске политике и начини на које жене могу да се повежу кроз заједничке тачке различитих идентитетских бивања.

,,Мотиви овогодишњег БеФем-а осликани су таласима – онима иза нас и онима који нам предстоје. Распаковаћемо наслеђе прошлих, да бисмо биле спремније за предстојеће борбе. Кренућемо интроспективно: ко, где, када и како има право на феминизам, а завршити… ко ће то знати!Разговоре водимо с фудбалеркама, козаркама, плесним дивама, политичаркама, теоретичаркама, вамп женама, уметницама и свим другим идентитетима које са собом понесете“, наводи се у званичној најави организатори догађаја.

На панелу ће говорити: Мирјана Миросављевић Бобић, Бобана Мацановић, Антонела Марушић, Берина Џемаиловић, Андреа Јовановић, Снежана Јаковљевић, као и гошћа из Шведске Јудит Кирос.