Сан ми је интервју са Дирком Новицким

Ауторка: Татјана Перишић

Спортски новинар Саша Озмо је посетио највеће тениске турнире, разговарао са бројним спортистима данашњице и уједно је и аутор књиге „Спортско новинарство“. За Журналист говори о својим фаворитима, ситуацији у тенису и о томе кога види на првом месту АТП листе.

Kада је реч о будућем броју један, Озмо је самоуверено истакао Медведева, али не потцењује ни остале играче. „Очекујем да ће Медведев, Зверев и Циципас барем неко време провести на првој позицији на свету. Медведев ће са већим жаром јурити тај број 1, а и Ђоковић је изјавио да му то више није приоритет оног тренутка када је оборио рекорд. Сви турнири су му припрема за гренд слемове, и оно што њега посебно мотивише, а то су ти наступи за репрезентацију,“ објашњава Озмо и додаје: „што се Ђоковића тиче било је ту и неких разочарања, жао ми је што није узео тај гренд слем и Олимпијско злато. Али када се све сабере, оборио је рекорд у броју седмица на првом месту, седми пут завршио као број један и оборио рекорд по броју Мастерса, резултати говоре сами за себе“ истиче новинар.

У априлу је Озмо објавио књигу „Спортско новинарство“. У Торину књигу је поклонио и Ђоковићу.

„Он је то супер прихватио, ми имамо леп професионални однос и знамо се већ дуго. Kомуницирамо на конференцијама за медије и радили смо интервјуе један на један. Мислим да би неке ствари могле да му буду од користи као спортисти, мада он је један од ретких који има добар њух за медије и шта њима треба, а да истовремено задржи своје ја“, присећао се Озмо.

„Не потцењујем свој рад, стварно сам напорно радио, а као клинац сам маштао и трудио се. Али Ђоковић је био тај који је погурао моју каријеру у виду путовања ка тим највећим турнирима. Његови успеси су позитивно утицали на многе, тако и на мене и на томе сам му вечно захвалан,“ истакао је новинар Спортклуба.

Не може се засигурно рећи да ли ће бити другог издања или не. Мада, уколико до тога дође, желео би да га допуни неким детаљима о телевизији и перспективи жена у спортском новинарству.

Оно што му је најважније је реакција људи на књигу и десетине порука које је добио.

„Постигао сам оно што сам желео, а то је да постоји нека књига коју сам ја хтео да имам када сам почињао да се бавим овим послом“, нагласио је наш саговорник.

Највећи изазов за овог новинара био је одлазак на Ролан Гарос 2015. године. Тада је објавио 40 текстова у виду блогова и ексклузивних интервјуа.

„Ролан Гарос је био мој први велики турнир на који сам отишао. Ишао сам под околностима када је мали број људи у веб новинарству ишао на таква места. Највећи изазов је био да докажем да тако нешто треба да постоји“, присећа се Озмо.

Највећи професионални сан му је интервју са Дирком Новицким и Рафаелом Надалом, а желео би и да напише роман.