Сајам књига од 11. до 19. септембра

Међународни сајам књига одржаће се од 11. до 19. септембра на Београдском сајму. Сајам књига, који прошле године није одржан због епидемије коронавируса, биће одржан под слоганом „Повратак написаних“. Земља почасни гост је Румунија.

Највећи догађај културе у Београду, Србији и региону биће симболично отворен у суботу 11. септембра, на дан када је пре 84 године почела прва манифестација у послератној историји Београдског сајма на данашњој сајамској локацији.

Одлуку о одступању од уобичајеног термина донео је Одбор Београдског сајма књига, предвођен академиком Душаном Ковачевићем, уз учешће градског секретара за културу, Ивана Карла и сагласност представника удружења издавача – Дејана Папића, председника Удружења издавача и књижара Србије, Зорана Хамовића, председника Удружења професионалних издавача и Жарка Чигоје, представника самосталних издавача.

Овогодишњи Сајам књига биће одржан на традиционалан начин, уз учешће излагача и публике и поштовање актуелних епидемијских мера.

Новину представља то што ће манифестација трајати један дан дуже, па ће 65. Међународни београдски сајам књига почети у суботу, уместо у недељу и трајаће девет дана, од 11. до 19. септембра.

Прошле године требало је да се Сајма књига одржи од 25. октобра до 1. новембра. Сајам је тада отказан због неповољних епидемиолошких услова.