Ради Ђуричин Златни ћуран

Глумица Рада Ђуричин добитница је награде за животно дело „Златни ћуран”, 43. фестивала „Дани комедије” који ће бити одржан у Јагодини од 20. до 27. марта 2014. године, одлучио је Управни одбор фестивала.

У образложењу управе фестивала наводено је да се Рада Ђуричин деценијама потврдила као врстан уметник у позоришту, на радију, телевизији и филму.

Председник Управног одбора фестивала Добрица Милићевић рекао је да је Ђуричин представила публици свој раскошни таленат пре 50 година, као Ана Франк у Народном позоришту у Београду.

„Затим је одиграла мноштво бриљантних улога, највише у Југословенском драмском позоришту”, рекао је Милићевић.

Рада Ђуричин учествовала је на првом фестивалу Дани комедије 1972. године у представи „Буба у уху”, а Златног ћурана за глуму добила је 1975. године за улогу Глорије у представи „Вуци и овце” ЈДП-а.

Награда за животно дело на Данима комедије додељује се од 2001. године. Први добитник био је Миодраг Петровић Чкаља, а међу добитницима били су и Данило Бата Стојковић, Никола Симић, Оливера Марковић, Бора Тодоровић, Петар Краљ, Душан Ковачевић, Милена Дравић, Сека Саблић.