„Мора да ово није све“ пред београдском публиком

Филм „Мора да ово није све“, у режији Уроша Максимовића, премијерно ће бити приказан у среду 2. децембра од 20.30 у Великој дворани Сава центра.

Дебитантско остварење младог редитеља бави се хуманитарном акцијом коју је покренуо студент Јован Симић када је одлучио да прода колекцију дресова које је сакупљао, како би помогао лечење мале Нађе Новаковић коју није познавао.

Било је потребно 300.000 евра за лечење тешког облика леукемије у Немачкој пресађивањем коштане сржи.

У Јованову акцију укључила се целокупна спортска јавност. Акцију су помогли фудбалски и кошаркашки клубови Црвена Звезда и Партизан, ОФК Београд, као и многи наши фудбалери и кошаркаши, Ивица Краљ, Душан Кецман, Вељко Пауновић, Мирослав Радуљица, Данко Лазовић, Милош Нинковић…

Сви заједно скупили су 80.000 евра на две аукције, што је незампаћен одзив на једну хуманитарну акцију у Србији.

Први кадрови снимљени су у децембру 2014. године у Фрајбургу где је Нађа била на лечењу, док је њен опоравак још био неизвестан након друге трансплантације, услед неуспеха у првом покушају.

Филм хронолошки прати догађаје, од самог Јовановог јављања Нађиним родитељима и његове идеје да скромно анимира људе из свог окружења, до тога да акција, после једног новинарског чланка постаје главна вест у Србији и прераста у нешто много веће што је ико могао да замисли, ток њеног лечења у Фрајбургу, као и њено потпуно излечење и повратак у Србију.

У филму поред Јована и Нађиних родитеља учествују и Зоран Кесић, екипа серије „Државни посао“, Ненад Пагонис, новинари Дарко Николић, Милош Шарановић и Игор Вујичин, директор школе ОШ „Иво Андрић“ Милан Пашић и Јованови другови који су пренели своје виђење целе акције.

Цена улазнице кошта 400 динара.