Прва студентска трка у Београду 21. децембра

Прва студентска трка биће одржана у четвртак, 21. децембра у 20 часова на Дунавском кеју на Дорћолу.

УНИ Рун је пилот пројекат Београдског тркачког клуба (БРЦ) настао са циљем да постане традиционална активност за студенте.

Срђан Живојиновић, главни тренер Београдског тркачког клуба, каже да су у овој организацији осетили потребу за оснивањем рекреативне тркачке заједнице на нашим просторима као и да се нађу студентима као подршка кроз физичку активност и покрет.

„Препознали смо моменте у којима студенти имају невероватну жељу за редовним физичким активностима, али да им у великим процентима недостаје смерница и начин на који би били активни. Из тог разлога, као Београдски тркачки клуб кроз Университи Ран, желимо да освестимо бенефите трчања на здравствени статус сваког појединца у савременом начину живота и мотивишемо студенте за покрет и дружење кроз трчање“, напомиње Живојиновић.

Дужина стазе коју ће студенти трчати је 5 километара и трчи се по платоу Дорћолског кеја.

На трци могу да учествују искључиво студенти и студентске организације, а награде ће бити подељене у следеће категорије: женска, мушка и награда за три најбројније студентске организације (савеза).

Сви студенти се за трку могу пријавити на сајту тркачког клуба, а цена старта је 600 динара и обухвата стартни број, медаљу, банану, окрепу на старту и циљу, фотографије са трке, поклоне партнера (робни поклони и ваучери). Број такмичара је ограничен на 300.

Београдски тркачки клуб је рекреативни тркачки клуб за све оне који би да почну или унапреде своје трчање. Историја клуба почиње 2009. године када су оснивачи као пионири рекреативног трчања спровели прва организована отворена групна трчања у Београду. 2011. године је основан први тркачки клуб са којим је почела нова ера трчања у Србији и који данас броји на десетине сличних група и клубова у Београду и Србији.