Никола Тесла, човек који је дефинисао будућност

Изложба акварела „Никола Тесла, човек који је дефинисао будућност” чији је аутор италијански архитекта и графички дизајнер Данијеле Меучи, представљена је у Италијанском институту за културу, који је заједно са издавачком кућом „Komshe d.o.o” организатор догађаја.

Поставка је посвећена великом научнику Николи Тесли и његовом несвакидашњем животу.

– Приказано је педесетак дела која су настала у претходних годину дана и резултат су рада на првој графичкој новели о Николи Тесли која ће како је планирано бити објављена у децембру – појаснили су из издавачке куће.

Уметник Меучи каже да три године припрема и детаљно истражује Теслин живот у жељи да оствари свој велики пројекат, а то је издавање прве графичке новеле о овом великану. По доласку у Србију, Данијеле је приметио да Италијани нису упознати са животом и делом овог научника па је његова намера да приближи његова постигнућа графичком новелом и илустрацијама насталим воденим бојама. У припреми акварел радова аутор је месецима истраживао путујући на места која су била важан део Теслиног живота. Он је разговорима са Теслиним рођацима, а све емоције и информације преточио је воденим бојама на папир.

Данијеле Меучи, архитекта по занимању, а графички дизајнер по опредељењу, више од пет година живи и ради у Београду. Инспирацију налази у локалним кафанама и познанствима са људима из свих крајева света који пролазе кроз главни град Србије. Своје утиске пренео је у бојанку о Београду под називом „„Sha­des of Bel­gra­de: The co­lo­ring bo­ok of the whi­te city” која представља јединствену колекцију ручно цртаних илустрација о нашој престоници.

Поставка ће бити отворена до 28. септембра.