НЕОБИЧНИ ГИНИСОВИ РЕКОРДИ У 2012.

Иако, сваке године меримо, упоређујемо и стварамо нове рекорде. Свако на свој начин. Крај још једне године, право је време да се подсетимо и оних које је забележила Гинисова књига рекорда. Неки најнеобичнији, постали су рекорди само зато што немају конкуренцију.

Ово су неки од њих:

Најдуже сурфовање-  Вечно одржавање на дасци сан је сваког сурфера, а ове године је оборен светски рекорд у непрестаном сурфовању, и износи 3 сата и 55 минута. За нас који не сурфујемо, ово време и не представља подвиг, али је нови рекордер Гари Саведер и више него задовољан.

Највеће венчање под водом- Венчање са 300 званица је само по себи тешко организовати. Али када успете да немали број пријатеља и рођака окупите на подводном венчању, заслужујете да вам се име нађе у Гинисовој књизи рекорда. Пољаци Ева Старонска и Павел Бурковски приредили су управо једну такву свадбу и са 303 госта постали рекордери.

Најстарији близанци- Ена Пугх и Лили Милвард ускоро ће напунити 103 године и тако постати најстарије живе близнакиње на свету. Пре него угасе и сто трећу свећицу на рођенданској торти, откриле су да је између осталог и тајна њихове дуговечности, љубав коју гаје више од века једна према другој.

Највећи сплав- Рекорд постављен у Њујорку, био је огромни пројекат који је искористио 1 925 кануа и кајака. Акцију је организовао Кони Пери који  је том приликом сакупио 80 хиљада долара и поклонио их у сврху истраживања и лечење рака дојке.

Највећи број јела на једном месту- За време славља кинеске Нове године у граду Вухан, оборен је светски рекорд, јер је на једном месту послужено чак 8 146 јела.

Највећа мајица на свету- Рекордно велика мајица, дугачка је готово 86 метара и широка 55. Након што је забележена у књизи рекорда, рециклирана је у 12 хиљада мајица које су поклоњене различитим дечјим удружењима.

Најдужи ланац лименки- Џо Кан и његови сарадници су успели да за 24 часа сложе 66.343 лименке поред пута и тако поставе рекорд за најдужи ланац лименки у историји.

Најбољи стрелац свих времена- Након што је постигао свој 68. гол за Барселону у једној сезони, Лионел Меси постао је најуспешнији стрелац у историји. Меси је на тај начин ушао у Гинисову књигу, и уједно оборио рекорд стар чак четрдесет година.