На кафи са научницима

Истраживачка станица „Петница“ и „Миксер“ организација покрећу нову врсту догађаја под називом „На кафи са научником“, који ће се једном месечно одржавати у „Миксер хаусу“ и који ће на неформалан и интересантан начин публици приближити научне новости, савремена достигнућа у науци, технолошка открића и новине технолошког развоја.

Концепт догађаја је настао из жеље да публика добије много више простора за дискусију са предавачем, без препреке и баријере која обично постоји између научника и публике која се сврстава у „лаике“, објашњавају организатори.

Први у низу догађаја је 12. априла, када ће сви заинтересовани имати прилику да на кафи са научницом др Биљаном Стојковић сазнају све што их интересује о томе како је настао живот на Земљи.

Сваког другог уторка у месецу, домаћин „Миксер хауса“ биће истакнути научник који ће са публиком дискутовати о најразличитијим научним темама и охрабрити све присутне да се укључе у дискусију.

Догађај „На кафи са научником“ ће публици на иновативан начин преставити науку и ангажоване теме које у друштву изазивају дискусије. Улаз је слободан, али је због ограниченог броја места могуће ући само уз позивницу која се може преузети у „Миксер хаусу“, свакога дана од 12 до 20 часова.