Дођавола, шта је „бунга-бунга“?!

Аутор: Лазар ПРЕНДОВИЋ

Kада сам први пут видео овај израз у српским медијима, помислио сам да је нови дечји цртаћ оставио снажан утисак на публику, јер је Бунга-Бунга (џиновски зека доброг срца који једе шаргарепе и исправља незгоде) запосео знатан број наслова. Моја друга теорија: научници су открили да је тако звучао поздрав пећинског човека другом пећинском човеку када падне мрак.

Међутим, истина је била много гора.

Након краћег истраживања схватио сам да су у питању журке које је изворно приређивао контроверзни бизнисмен Силвио Берлускони. Те журке су биле васкрсавање Содоме и Гоморе – прави начин да се „трули“ богаташи мало (више) иживљавају. По Урбаном Речнику једна од дефиниција израза „бунга-бунга“ је „Еротски ритуал који укључује моћног вођу и неколицину голих жена“.

Онда сам се запитао шта ће тај израз у насловима српских портала. Kо у Србији може да се баханалише на тај начин? Мариника Тепић је изјавила да се у улози организатора „бунга-бунга“ журки налазио Драган Марковић Палма који је наводно искоришћавао малолетне девојке за своја „дружења“. Одједном су ми ужасне слике пролазиле кроз главу, слике о којима не могу да пишем.

Наравно, нико још није проглашен кривим. Чини ми се да је ово једна од оних афера о којима се прича месец или два, након чега им истекне рок и проспу се у сливник као прокисло млеко.

Ипак се надам да овога пута неће бити тако и да ће жртве дочекати правду.

Неки противници власти прижељкују да због ове афере падне влада. Ја мислим да је то готово немогуће, иако сам и сам противник власти. Напослетку, волео бих да после свега на телевизорима уместо широке ћелаве палме осване цртани филм са џиновским зеком доброг срца у главној улози.