До успеха се не стиже лифтом, само степеницама

Рудолф Герг

Аутор: К. Поповић

Рудолф Герг један је од најпознатијих хотелијера у Мађарској. Његов „Барак хотел“ је пун гостију, па је зато тешко доћи до једне од педесетак слободних соба. Реч „барак“ на мађарском језику значи бресква. Рудолф Герг није само власник хотела у оквиру кога је и термални извор, где се гости купају у топлој води напољу и током зиме, већ је и човек који током летњих месеци прави ручкове за многобројне кампере свих генерација, јер поседује и огроман простор за шаторе и камп приколице. Ево тајног рецепта за успех Герга Рудолфа.

Како су изгледали Ваших почеци?

То се не заборавља. Најбоље је увек у сваком послу, кренути од саме основе. Желео сам да будем врхунски хотелијер, али сам прво носио кофер. Био сам, с радошћу, носач, портир, конобар, кувар… Ја познајем хотел и хотелски живот и функционисање једног таквог објекта до саме сржи.

Мислите ли да до успеха нема пречице?

Знам да нема. До успеха се не стиже лифтом. Само степеницама. Буквално један по један сигуран корак.

Крај реке Тисе, недалеко од Кечкемета, Ви сте направили „Барак хотел“, по узору на велике светске хотеле, колико често Вам се гости враћају?

 Неки гости се враћају и по двадесет пута. Главна врлина мог хотела су моји запослени који су двадесет и четири сата на услузи гостима. Они се збиља , са искреном љубазношћу посвећују сваком госту. Петком ми стижу гости из Пеште, љути и нервозни. Намрштено испуњавају своје картице са информацијама о себи и својим сапутницима. Суботом ујутру се буде са осмесима. Ово место збиља поседује чаролију.

Тисакечке је лековито место. Шта се све овде лечи?

Заиста је чудесно, посебно лековито место. Ми имамо термин, „барак бебе“, јер се овде лечи, врло успешно, женска неплодност, комбинацијом посебних масажа, релаксационим купкама и боравком у термалним водама. После три боравка, често стижу фотографије срећних породица које добијају новог члана. Такође, ове термалне воде лече кожне болести, осипе, реуматизам, све менаџерске болести. Драгоцене су против стреса. Сва храна коју нудимо је свеже припремљена, нема ничег смрзнутог нити вештачког. Све је чиста природа. И то се осећа у укусу хране.

Шта посебно цените у бизнису?

За успех сваког посла , па и новинарског и успеха у хотелијерству постоји само једна тајна: повезивање с људима, што жири круг пријатеља.Оно што Енглези зову „networking“.

У Вашем хотелу често се види необична сцена. Стижу гости и веома често се прво поздраве с Вама, а тек онда се уписују у књигу гостију. Заиста их све познајете?

О, да. Не постоје гости, постоје пријатељи. И инсистирам на томе да имам пријатеље, а не госте. Јер гости се у хотел враћају или не враћају, али пријатељи увек долазе поново и заједно уживамо. Као што сте приметили, ја често са својим гостима обедујем, проводим време, одлазим u сауне и помажем им да им дани овде буду незаборавни. Јер живот чине утисци.