Cece muva vs Tužilaštvo

.Ce-ce muva vs. tužilaštvo

                                                                                                           Beograd,16.05.2011

Viši sud u Beogradu prihvatio je nagodbu Tužilaštva sa Svetlanom Ražnatović. Prema nagodbi optužena će provesti 8 turobnih meseci u svom skromnom domu nadomak “stuba srpstva“, manje poznatog kao Marakane. Student generacije Zorić je to okarakterisao kao veliku pobedu srpskog pravosudja ističući efikasnost ovakvog rešavanja procesa. “Jozef K. u našem pravosudju ne bi morao da brine“, ističe portparol Republičkog tužilaštva.

    Udova Ražnatović će, uz kaznu pritvora, morati da isplati milion i po evra, u tri tezge po 500 000, kako se navodi u optužnici. Kao poklon za priznanje dobiće narukvicu od čak 5000 eura, koja će u svakom trenutku odavati njen položaj. “Narukvica je vodootporna, tako da neće biti problema prilikom tuširanja”, rekoše iz štaba za prismotru. Prilikom odluke o kazni uzete su u obzir naročito olakšavajuće okolnosti. Svetlana je nagradjena, jer se čak od 2002. uzdržavala od kršenja zakona (pa, zar to nije obaveza!), a i samohrana je majka dvoje dece, što je danas, izgleda, retkost.. “Takodje je uredno posećivala sve sudske event-ove za koje je imala vip poziv“, ističe lakoverni Tomo. Naravno, u olakšavajuće okolnosti nije ušlo to što je kućna prijateljica sa nekoliko visoko uticajnih političara, kao ni “patriotsko zaveštanje“ njenog pokojnog supruga u duetu sa brojkom obožavalaca  (s)lika i dela “Cece nacionale“. Jer to, razume se, ne utiče na nezavisno sudstvo.

     Kako se saznaje, zatvorenica će teške dane provesti u pokajničkoj, raskoljnikovskoj groznici sa temperaturom 39,2, pripremajući novi album. Jako se brine da li će imati sve uslove za održavanje svoje besprekorne prirodne linije, pa će verovatno morati da proširi kućnu teretanu na račun (kućnog) spa centra. Ukoliko bude problema sa isplatom duga državi, može doći i do drastičnih mera. Pominje se novi rialiti u kome će auditorijum moći da posmatra služenje kazne popularne pevačice. Cecine dnevne aktivnosti će se pratiti u (ce)centru za prismotru, a povremeno će biti pozivana u ispovedaonicu da otpevuši najnoviji (s)hit singl i najavi povratnički koncert na Ušću.

     Medjutim, za veliko čudo, javnost u Srbiji se uskomešala povodom ovog slučaja. Gradjani su izrazili nezadovoljstvo zbog dvostrukih aršina srpskog pravosudja, kao i neki mediji. Odlučni da pokažu da ce-ce muva nije ujela sudski sistem, u tužilaštvu su iz naftalina izvadili još jednu  prijavu od pre 4 godine, protiv dotične (muve). Toliko o tome da nije bila umešana u nezakonite poslove 9 godina. Prijavu je protiv nasilničkog ponašanja podneo direktor FK Mladi proleter, Aleksandar Olarević. Ipak, za ne poverovati, Olarević je rekao da će povući tužbu. “Ne želim da budem ničiji pion, ne želim da je država preko mojih leđa otera u zatvor “, izjavio je direktor, noseći majicu sa natpisom “pravda za Cecu“. Iz tužilaštva najavaljuju da odustajanja neće biti i da ne pristaju na manje od nagodbe. Za slučaj “valjanja“ fudbalera pretila je kazna od 2 do 12 godina, a za ovaj slučaj samo od 6 meseci do 5 godina, tako da nema velike brige za samohranu “srpsku majku“.

                                                                                                            

Saša Dragojlo
Последњи радови