БРОЈ ЈЕДАН

У сусрет Ролан Гаросу.

„Аморе (Јелена Ђоковић) је крива за све“, „Једи месо, какве црне семенке“, „ Од тенисера постао женина подсукња“, „ Србендо што овде не плаћаш порез“, само су неки од негативних и поругљивих коментара на рачун Нолета. Све су чешћи и све поганији.

Након малог пада у Новаковој игри многи као да су заборавили да је Ноле једна од ретких светлих тачака ове земље. Као да су заборавили да странци знају где је ова наша Србија управо захваљујући том Новаку Ђоковићу. Заборавили су да је један од најбољих тенисера икада.

Новак Ђоковић освојио је 12 гренд слем титула и након освајања Ролан Гароса 2016. године постао је први тенисер након Рода Лајвера (1969) са победама на сва четири гренд слем турнира у низу. Држи рекорд по броју освојених АТП Мастерс 1000 турнира (30), освојио је бронзану медаљу на олимписким играма( просечан Србин: „пфф бронза“) у Пекингу 2008. и заједно са саиграчима из репрезентације дошао је до титуле у Дејвис купу 2010. године.

Али пораз, на пример, у другом колу од Јиржија Веселог, 55. тенисера на свету, све то ставља у други план. Новак не сме да изгуби. Ако изгуби одмах је кривац „ова тетка“ коју је оженио и због које једе тамо неке чија семенке и сирову храну, одмах је та иста тетка унела немире у његову породицу, јер не седи тик поред његове мајке на трибинама. Одмах су Рафаел Надал, Роџер Федерер, Енди Мареј бољи, стабилнији, јачи играчи од њега, нема везе што са сваким од њих има позитиван скор и што је исти такав случај са свим осталим играчима, са малим изузецима. (Хрват Иво Крловић један је од ретких који води са 2 на према 1 у победама.)

Преко ноћи су они који јуче нису знали шта је тенис (сазнали су због Новака)  постали тениски стручњаци, нутриционисти и психолози, па чак и чланови његовог тима,  јер тачно знају кад он, колико и како тренира и наравно да ли је то довољно.

То што Новак Ђоковић тренутно није први не значи да није и најбољи, бар српски тенисер икада. И машина некада мора да успори.