Предавање професора Андрјусизина у Ректорату

Професор Валтер Андрјусизин

Мрежа за пословни развој организује отворено предавање професора Валтера Андрјусизина 20. октобра са почетком у 19 часова у Свечаној сали Ректората Београдског Универзитета.

Професор на Факултету за пословну администрацију Универзитета Јужне Флориде Валтер Андрјусизин одржаће предавање на тему важност улоге економије у модерној дипломатији.

Предавње је уједно и велико отварање треће сезоне Школе пословних вештина, а на предавању ће се обратити ректор Универзитета у Београду професор Бумбаширевић, потпредседник Народне Скупштине професор Владимир Маринковић и помоћник министра омладине и спорта Снежана Клашња.

Професор Андрјусизин дипломирао је на Њујоршком Универзитету, а након тога похађао школу за право и дипломатију и наставио школовање у Немачкој.

Данас ради као професор међународног пословања на Факултету за пословну администрацију Универзитета Јужне Флориде, а био је привремено распоређен као заменик сталног представника у САД мисији при НАТО-у.

Након каријере у америчкој влади, радио је у Белој кући као директор за северне и источне европске послове, а од 1995. године радио у америчкој амбасади у Сарајеву, где је служио током мировних преговора у Дејтону.

Наредне године, постаје политички саветник у Стокхолму, а касније и директор Канцеларије за европску безбедност и политичка знања, која је одговорна за НАТО и ОЕБС. 2001. године именован је за директора Радне групе против тероризма као одговор на нападе од 11. септембра.

Циљ пројекта које спроводи Мрежа за пословни развој је да пружи младима знање и вештине са којима се не сусрећу у току редовног образовања, а све како би се смањила незапосленост и како би се унапредило и што боље искористио интелектуални потенцијал младих људи у земљи.

Неке од тема којима се Школа пословних вештина бави су: предузетништво, лидерство, дипломатски односи, комуникација, односи са јавношћу, тимски рад, психологија успеха, пословна етика, људска права, локални развој, демократија.