Пети кинески фестивал светла у Србији

Кинески фестивал светла ће поново засијати и обрадовати многу децу, али и одрасле. У Лимански парк у Новом Саду и на Сава Променаду испред Галерије у Београду од 21. јануара до 5. фебруара стижу светлосни лампиони којима се традиционално већ пету годину заредом обележава прослава кинеске Нове године у Србији, на иницијативу нашег уметника Слободана Тркуље, који већ годинама ради на културној размени Кине и Србије.

И ове године на фестивалу ће засијати различите инсталације које представљају дух традиције и симболике древне Кине као што су животињско царство, змајеви, магични јелени, чудновате рибе, афричке живитиње…

За посетиоце у Београду, унутар Галерије код улаза број 5, сваког викенда до 5. фебруара, у 17 часова биће приређена традиционална кинеска церемонија прављења и припремања чаја, током које ће бити послужени ароматични кинески чајеви, док ће првог дана фестивала посетиоци имати прилику да учествују у курсу израде традиционалне кинеске хране – „думплингс“.

Новосађани ће уживати и у додатним садржајима, јер ће у Лиманском парку бити постављени штандови са традиционалном кинеском храном и сувенирима.

Улаз за све посетиоце у оба града је бесплатан.