Нови модни правац – Идемо под нож!

Промене у начину живота, темпу којих смо сведоци јер их и сами живимо, резултирале су појавом новог слоја клијентеле ординација за естетску корекцију. Разговарали смо са пр др Иване Филиповић Марковић, Јеленом Јелић.

Ко су ваши најбројнији клијенти?

Наши клијенти су сви они, без обзира на пол и узраст, који желе неку врсту промене на себи. Не хируршки захвати којима се ми бавимо не мењају лични опис, али уз комбинацију са редовном негом могу вам обезбедити негован и младолик изглед без обзира на године.

Шта мислите о све већем броју младих који у двадесетим почињу користити ваше услуге?

Истина је, тренд је присутан и пораст броја младих у улози клијената, пацијената је све већи. Ја бих то објаснила као вид експериментисања и тражења најбоље (читај: најлепше) верзије себе.

Ви подржавате?

Гледајте, када кажете двадесетогодишњаци – делује застрашујуће, али у питању су пунолетне особе које одлучују саме за себе и имају право на избор шта ће радити са својим телом. Наравно да сваком клијенту приступамо индивидуално и да пре сваког захвата предстоји низ консултација и разговора на основу којих лекар закључује о врсти третмана који је најпогоднији за пацијента.

Са каквим захтевима вам долазе млади?

Они дођу прво да виде, некада са пријатељима који су већ радили неку корекцију, некада у пратњи родитеља.

Које су најчешће корекције које захтевају?

Статистички гледано, најзаступљенији третман је повећање усана хијалуронском киселином. Ту су и мезотерапија лица, хемијски пилинг код проблема са кожом.

Које препарате користите?

Сви препарати заступљени у нашој ординацији су оригинални, добављени од овлашћених дистрибутера. У ери плагијата и јефтиних копија које смо сведоци то је јако важно.

Да ли вам долазе пацијенти на „поправке“?

Нажалост. Пацијенти одаберу јефтинију понуду у неадекватном простору типа козметичких салона и слично. Деси се пропуст па се нама обраћају за поправљање. Велики острва, бол, деформације су чести када вам нестручно особље ради третман. Апелујем да се обрати пажња, у питању је ваш изглед, здравље и на крају живот. Стручност особља и проверен квалитет производа су најважнији.