Немања Радуловић отворио Белеф

Немања Радуловић

Светски и наш виолиниста Немања Радуловић у препуном Студентском парку одржао је концерт поводом Светског дан музике, чиме је и отворио овогодишњи Београдски летњи фестивал БЕЛЕФ.

„Нисам очекивао, а ни моје колеге нису очекивале да вас виде у оволиком броју. Хвала вам што сте дошли да заједно прославимо Светски дан музике“, рекао је Радуловић публици а затим и најмлађе и најстарије позвао да заплешу уз тактове музике.

Концерт је почео обрадом познате песме групе „Аба“ “Man after midnight“, затим су следила дела класичне музике, међу којима Бах и Шостакович и Бизе, а потом Радуловићеве композиције са последњег албума “Источно путовање“.

Публика је нарочито уживала уз филмску музику коју је Радуловић маестрално извео, а сваку нумеру љубитељи његових нота поздрављали су громогласним апалаузом и овацијама, а могли су се чути и узвици “хвала, Немања“.

nemanja 2Нарочито изненађење Радуловић је припремио за своје суграђане, јер је како каже, пре концерта на Фејсбуку видео информацију да Нишлије организовано аутобусима пристижу у Београд.

Зато је, Радуловић одлучио да награди верну публику, и на изненађење пристуних одсвирао нумеру „Нишка бања“, која је, како каже, прва музика коју су његове уши чуле.   

Крај концерта обележио је нешто јачи рок звук, уз електричну гитару и бубњеве, а после два биса концерт РАдуловић је концерт завршио емотивном музиком коју је посветио мајци.

Београдски летњи фестивал – БЕЛЕФ трајаће до 25. јула, а посетиоце очекује занимљив програм.