Љубав публике вреди више од награда

Представа “Флорентински шешир” на 47.фестивалу “Дани комедије” у Јагодини освојила је седам награда – седам “Златних ћурана”. Дејан Луткић је за улогу Фадинара крунисан “Ћураном” за најбоље глумачко остварење. Ипак, овај сасвим нормалан и опуштен глумац који после пар речи прелази на “ти” каже да му те награде нису толико битне.
“ Награде су потврда неког рада који сте уложили, али најлепше је када публика да свој суд о томе. Да нема публике не бисмо имали за кога да играмо, оно сами између себе по кућама (смех)”
Представа је своју премијеру имала у децембру, а како су карте по месец дана унапред распродате, може се рећи да ју је публика већ заволела.
“Ми смо некако одмах почели да комуницирамо са публиком и они су нас врло брзо прихватили. Ова представа, ипак, није свакодневна ствар – ово је водвиљ. Водвиљ који је Ежен Лабиш написао јако давно И некако увек када радите такве ствари у овом времену у ком ми живимо имате резервицу, онако са стране, да ће је људи тешко прихватити. Негде се запитате можда заиста никога не интересује шта се то тамо дешавало у 16,17,18.веку у Француској итд. Очигледно смо нашли добар кључ, на целу са Даријаном Михајловићем који је изабрао и предложио овај текст”
Да ли је овакав успех био очекиван с Ваше стране?
“ Ма ја не очекујем ништа. Живим, радим и љубим, то је оно што мене занима. Не бавим се очекивањима нити се бавим будућношћу у том смислу. Живим дан данашњи онакав какав јесте, а сутра ће нам донети нешто ново”
Осамнаестог априла први пут сте изводили ову представу након освајања награда, да ли се ишта променило?
“ Само је ваздух био тежак у сали(смех), верујем да је и публици било језиво вруће. Ту је негде био проблемчић, али верујем да смо ми својом игром, жељом , жаром и истином једноставно покрили и да су тако покривени уживали и у тој врућини”
Ова представа се до завршетка радова у позоришту “Бошко Буха” игра на сцени УК “ Вук Караџић”.