Читаву деценију сузе су океј

Представа “Сузе су ок” по тексту Мирјане Бобић Мојсиловицћ дочекала је нови јубилеј – десету годишњицу извођења на даскама Звездара театра. Мирјана је као поносна мама – осмех не скида са лица и баш свима говори да су сузе сасвим океј.

“Баш ми јуче рече Душко Ковачевић када сам га срела имаш велики разлог да славиш, то је велики јубилеј и скоро никоме то није успело. Ипак, није то само десет година овде у Звездари, премијера је била пре чак 19 година у Народном позоришту у Београду и ево нас данас овде, славимо. Кад је Тања Бошковић 98’ године добила улогу и прочитала сценарио рекла аа ја ћу ово играти док будем могла да стојим на ногама, тада је то звучало као лудост или добар фазон, међутим, испоставило се да је то једна велика истина”
Многи кажу да је ово Тањина улога живота, какав је осећај знајући да сте је управо Ви написали?
“Прво, трудим се да ту славу не приписујем себи. Мада знамо сви нема позоришта без текста, али нема позоришта ни без глумаца. Толико сам срећна када чујем вриштање на крају и видим колико Тању и целу екипу ова представа испуњава . Она је заиста једна велика глумица, фасцинантно ми је на који начин она сваки пут несшо дода. Мислим нема даље, али има”
Они који препоручују долазак на ову представу обавезно додају – понесите марамице .
“Па добро, такав је и назив ове представе. Дирљиво је на крају, свако препозна зрно сопствене поезије и сопствене елегичности и сопствене меланхолије. У овој представи има само лепоте, исконске и вечне, то је њена вредност. Нема ту ни политике, ни идеологије и тема је вечита. Преживела је све моде, политичке И позоришне, и знате шта – увек је била пуна. Кажу и мени гледаоци сваки пут плачемо, што значи да се враћају и да гледају ову представу више пута, нема већег успеха од тог ”

Неки други, ипак, кажу да би наслов ове представе требало да буде “Бисери и свиње”. Бисери да буду жене, а мушкарци свиње. Што сте баш Радету Марјановићу поверили ту мушку улогу над којом се сви саблазне?
“Он глуми оног – лазова, притвореног лика и свака жена је бар једног таквог срела у животу. А, Раде је ето целог живота био шармантан и вриштале су жене за њим из публике, а сада глуми ултимативног скота. То је његова животна улога. И знате шта, проклето му генијално лежи”