Лисабон најјефтинији град за викенд одмор

Британски „The Post Office“ већ 16. година истражује понуду европских градова који пружају најбоље туристичке услуге за уложени новац. Ове године, за најисплативији и најповољнији град за продужени викенд изабран је сунчани Лисабон у Португалији.

Сваки туриста жели да за свој новац на одабраној дестинацији добије најбољу понуду. Истраживање које је тим The Post Office објавио односи се на трошкове боравка за продужени викенд у неком од градова света који укључује два ноћења у хотелима са три звездице, трошкове разгледања неких знаменитости града и туристичких атракција, цену хране, пића и јавног превоза, излазака.

За најјефтиније место на свету, по истраживањима проглашен је Лисабон, главни град Португалије.

Цене у португалској престоници нису под утицајем инфлације и повећаних трошкова живота. Ниже су у просеку за трећину од најскупљих европских градова као што су Венеција и Амстердам.

Лисабон је интересантна туристичка дестинација, град смештен у необичном брдовитом крајолику са предивним видиковцима. Сматра се једним од најстаријих градова на свету који је, према легенди, основао Одисеј враћајући се из Тројанског рата.

Поред Амстердама који носи титулу најскупљег града, ту су и Париз, Венеција, Лондон, Белфаст.