Летњи позоришни маратон за децу у Студењаку

Дом културе Студентски град и театар „Талија“ и овог лета организују Летњи позоришни маратон за децу. Представе се одржавају викендом на летњој сцени ДКСГ. Фестивал, на којем учествују позоришне групе из целе Србије, има хуманитарни карактер.

Дом културе Студентски град још једном је показао да богат културни програм није резервисан само за студенте, већ да у њему могу да уживају и најмлађи.

„Акценат на таленат“, прилика за најмлаће да покажу шта умеју

У организацији театра „Талија“, на летњој сцени Дома културе Студентски град и ове године организован је Летњи позоришни маратон за децу који траје до 26. септембра.

Фестивал је почео 12. јуна, а током првих месец дана популарни Студењак посетило је више од 3.000 људи, деце и одраслих.

До сада су у главном програму учествовала самостална професионална позоришта из Београда, Аранђеловца, Шапца и Новог Сада, а очекује се наступ позоришних група из целе Србије.

Посебан сегмент фестивала је пратећи програм „Акценат на таленат“, у оквиру којег деца имају својих пет минута пред публиком. Најмлађи ће моћи, пре почетка представе, да покажу свој таленат у глуми, певању, свирању, а за то ће бити награђени аплаузом и играчкама.

Захваљујући подршци Министарства културе и Фондације Алек Кавчић, улаз на фестивал за децу је бесплатан.

Организатори фестивала посебно су поносни на акцију „Хуманитарни СМС“, којом се помаже болесној деци. Идеја је да родитељи током представе пошаљу хуманитарни СМС, а на крају за то буду награђени играчкама.

Од почетка фестивала, послато је више од 600 хуманитарних СМС-ова.

Позоришне представе за најмлађе одржавају се на летњој сцени Дома културе Студентски град, у Булевару Зорана Ђинђића 179.