Концерти као увертира за четири деценије Бајаге и инструктора

Један од најуспешнијих поп-рок бендова, не само у Србији већ у целом региону Бајага и инструктори, започеће своју турнеју управо у гравном граду.

Бајага ће концертима у Београду приредити увертиру за прославу 40 година успешног рада, незаборавних хитова и музике која је инспирација многим младим генерацијама.

„Моји су другови“, „Тишина“, ,“На врховима прстију“, ,“Године пролазе“, ,“Од кад тебе волим“, ,,Монтенегро”, ,,Музика на струју” – само су неки од хитова који су обележили четири деценије дугу каријеру ове групе.

Једна су од најуспешнијих и најутицајнијих поп група у историји бивше Југославије и Србије. Низ албума и награда од половине до краја 80-тих симболизује златно доба југословенског поп-рока.

Албум “Са друге стране јастука” сматра се једним од најбољих југословенских/српских поп-рок албума свих времена.

Бајага са својим бендом ствара нови албум, који би пред публиком требало да се нађе почетком наредне године.

Бенд Бајага и инструктори настао је 1984. године, када је Момчило Бајагић на један албум сместио песме које је компоновао за групу Рибља чорба, са којом је до тада свирао, а те нумере се нису уклапале у репертоар Чорбе. Први албум носио је име Позитивна географија, који је публика дочекала са одушевљењем. Под именом Бајага и инструктори бенд се појавио на концерту у Дому синдиката у априлу 1984. године, а име групе је осмислио новинар Пеца Поповић.