Бесплатна радионица филмског сценарија у Кинотеци

Имате фотографије, видео и аудио снимке, записе или сећања настала током неког путовања? Мислите да би према тој причи могло да буде снимљено филмско остварење? Волите филмове о путовањима и хтели бисте да напишете сценарио? Онда је ово радионица за вас.

Мобилност је једна од кључних активности нашег друштвеног живота, али се у том аспекту особе са инвалидитетом суочавају са мноштвом препрека. Ипак, сви путују или желе да путују. Путовати туристички, на море, на планину, језеро, у неки велики светски град, враћати се у завичај или одлазити заувек из родног места… Путовати до суседног града или села или само до суседног краја, путовати по својој соби… Путовати у непознато или у превише познато…

Све су то теме у оквиру којих може да буде снимљен документарни, играни или експериментални филм, који би говорио о животу и путовањима особа са инвалидитетом.

Инклузивна радионица „Интерактивни филм“ на тему путовања жели да подстакне стварање таквих филмова.

Током три дана, учесници радионице ће разговарати о припремљеном материјалу, ликовима, стилу, приступу и радити на финалном тексту сценарија.

Инклузивна радионица креативног писања сценарија за кратки документарни филм је осмишљена тако да могу да се пријаве све заинтересоване особе, без обзира на претходно знање из области филма.

Уколико сте заинтересовани, пошаљете одговоре на следећа питања на мејл адресу: interaktivnifilm1@gmail.com. Радионица ће бити одржана од 7. до 9. новембра од 11:00 до 14:00 часова, у Југословенској кинотеци у Београду. Учешће је бесплатно.