Отворен седми Сајам спорта

министар спорта Вања Удовичић

Седми међународни Сајам спорта званично отворен 23. новембра у хали 1 Београдског сајма, под слоганом „Пут успеха“.

Пета узастопна спорстка ревија организована је од стране Министарства за омладину и спорт и Спортског савеза Србије.
Сходно томе публици су се на званичној церемонији отварања обратили председник Спортског савеза Давор Штефанек и министар Вања Удовичић.

– Ово је година рекорда, поноса, радости и сада обећавамо да морамо да будемо још успешнији. Спорт је пут успеха и представљамо оно што Србија најбоље има. Успели смо много тога да урадимо, резултати су били чак три пута бољи – каже Удовичић и додаје:

– Прошле године су се наши спортисти на олимпијским и параолимпијским дисциплинама нашли 45 пута на постољима. Ове године није никад било више успеха, радости, инфраструктурних пројеката.

Посетиоцима Сајма, махом деци, пружена је шанса да се упознају са преко 90 различитих спортских дисциплина на засебним штандовима, више или мање популарних, што кроз промотивне материјале, тако и кроз конкретне презентација вршене на импровизованим спортским борилиштима.

Неретко се могло наићи на слику деце у кимонима са луком и стрелом у руци или да учесници Специјалне Олимпијаде буду специјални кост Кошаркашког савеза Србије.

Такође, постављени су и штандови спортске опреме, аматерских и рекреативних удружења.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек истакао је наду да ће се успеси српског спорта наставити и на следећим Олимпијским играма:

– Прошле године као спортиста сам био овде, а ове као председник Савеза и зато гледам другачије на неке ствари. Србија доноси много медаља и спортисти оправдавају уложена средства, надам се да ће их бити још више на путу до Токија – изјавио је актуелни олимпијски шампион у рвању.

Најзначајније личности попут председника Олимпијског комитета Божидара Маљковића, министра здравља Златибора Лончара, државних секретара у Министарству за омладину и спорт Дарка Станића и Предрага Перуничића сретали су се са највећим спортским звездама наше земље: Иваном Шпановић, Асмиром Колашинцем, Зораном Аруновић, Вањом Грбићем,…

Сајам траје до 25. новембра, улаз је бесплатан.